Skip to main content

Νταβός: Τρομοκρατία, πετρέλαιο και Ουκρανία στο επίκεντρο

Η διεθνής τρομοκρατία, οι τιμές του πετρελαίου αλλά και η στάση της Ρωσίας στην Ουκρανία θα είναι τα κεντρικά ζητήματα που θα απασχολήσουν το φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, το οποίο ανοίγει σήμερα τις πύλες του.

Το ετήσιο φόρουμ, που παρακολουθούν οι κορυφαίοι αναλυτές, τραπεζίτες, επενδυτές και πολιτικοί παγκοσμίως, θα διαρκέσει από σήμερα έως και τις 24 Ιανουαρίου, ενώ θα συζητηθούν κρίσιμα ζητήματα της παγκόσμιας οικονομίας. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, πάνω από 2.500 επιχειρηματίες και 40 αρχηγοί κρατών θα παρευρεθούν στο φετινό φόρουμ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, κοινή εκτίμηση της πλειονότητας των συμμετεχόντων διευθύνοντων συμβούλων είναι ότι η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα, η Federal Reserve, δεν θα προχωρήσει σε αύξηση του βασικού της επιτοκίου, διατηρώντας το στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Οι πιθανότητες, ωστόσο, μιας αλλαγής αυξάνονται προς το τέλος του 2015 ή τις αρχές του 2016.

O τίτλος του φετινού συνεδρίου είναι: «Το νέο παγκόσμιο πλαίσιο», ενώ θα συζητηθούν οι πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και τεχνολογικές αλλαγές που συμβαίνουν διεθνώς. Επίσης, θα λάβουν χώρα και συνέδρια με νομπελίστες οικονομολόγους που θα συζητήσουν τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η παγκόσμια οικονομία το 2015.