Skip to main content

Ευ. Βενιζέλος: Άγαρμπος εκφοβισμός και κουτοπόνηρος εφησυχασμός

Την ψήφο των πολιτών ώστε το ΠΑΣΟΚ να βγει τρίτη δύναμη ζήτησε εκ νέου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στον ρ/σ Αθήνα 9.84.

«Αν θέλουν τη δική μας συμβολή, ας δώσουν τη δύναμη να τη δώσουμε» σημείωσε και υπογράμμισε τη σημασία του τρίτου κόμματος, της τρίτης εντολής και του συμβολικού, θεσμικού χαρακτήρα της.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στη Ν.Δ. που βασίζεται, όπως είπε, στον άγαρμπο εκφοβισμό, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ που «προβάλλει έναν απλοϊκό και κουτοπόνηρο εφησυχασμό».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στέλνει το μήνυμα «μην ανησυχείτε, χρόνο έχουμε» και πρόσθεσε ότι έτσι εννοεί να μείνουμε στο μνημόνιο και ότι θα πάρουμε χρήματα από τα έντοκα γραμμάτια, ενώ αυτό, όπως είπε, δεν γίνεται, «γιατί στέγνωσε αυτή η μηχανή». 

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, δεν υπάρχει κίνδυνος για Grexit εκ μέρους των ευρωπαϊκών θεσμών και των Ευρωπαίων εταίρων, «γιατί δεν το θέλουν, δεν συμφέρει κανέναν και διότι έχουν κάνει μια πολύ μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα και νομικά δεν γίνεται».

Ωστόσο, τόνισε ότι πρέπει κι εμείς να αποσαφηνίσουμε τη στάση μας. «Εγώ δέχομαι ότι δεν υπάρχει σοβαρή πολιτική δύναμη στη χώρα που να θέλει έξοδο από το ευρώ, αλλά μπορεί να γίνει λάθος, να κάνουμε λάθος εκτίμηση σε επιμέρους ζητήματα και αυτό να προκαλέσει ατύχημα και αυτό να μας αναγκάσει όχι να βγούμε με τη θέληση μας, αλλά να είμαστε σε μια αναστάτωση και περιδίνηση, με κόστος πολύ μεγάλο και είναι κρίμα από τον Θεό να προκαλούμε χρηματοοικονομικά προβλήματα μόνοι μας».

Αναφορικά με το θέμα της πολυδιάσπασης της κεντροαριστεράς και την ανεπιτυχή προσπάθεια των «58» και ερωτηθεί αν χάθηκε η ευκαιρία επειδή δεν έκανε ο ίδιος πίσω στο κομμάτι της ηγεσίας, ο κ. Βενιζέλος διερωτήθηεκ: «Για να γίνει ηγέτης της παράταξης ποιος; Όχι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που έχει εκλεγεί δημοκρατικά, αλλά ποιος; Ποιος σωτήρας της κεντροαριστεράς και με ποιους τίτλους και γιατί, με ποια λογική, με ποιο ηθικό και ιστορικό επιχείρημα; Αυτός που δεν μπορούσε να πάει να πάρει τους σταυρούς ως ευρωβουλευτής;». 

Πηγή: ΑΜΠΕ