Skip to main content

Την Παρασκευή η απόφαση για τη διεξαγωγή εκλογών στην Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα θα διαβουλευθεί με την περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλονίας την Παρασκευή, αναφορικά με το εάν θα διεξαχθούν ή όχι οι επερχόμενες εκλογές του συλλόγου, όπως είχαν προγραμματιστεί.

Στη σχετική δήλωση προέβη η υπουργός Υγείας της Καταλανίας, Άλμπα Βέργες, μετά την παράταση των περιοριστικών μέτρων στην κίνηση των κατοίκων, που έχουν επιβληθεί για τον κορωνοϊό.

Οι περιορισμοί, που εμποδίζουν τους πολίτες να εξέλθουν του δήμου τους εκτός από λόγους εργασίας, εκπαίδευσης ή υγείας, πήραν παράταση έως τις 24 Ιανουαρίου, όταν και προγραμματίστηκαν οι αρχαιρεσίες στο σύλλογο.

Η Βέργες είπε ότι οι περιφερειακοί αξιωματούχοι θα εξηγήσουν τα πιθανά σενάρια και θα παρουσιάσουν την κατάσταση με την εξέλιξη του ιού, διευκρινίζοντας πάντως πως είναι η Μπαρτσελόνα που θα λάβει την τελική απόφαση.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του συλλόγου, Ζοάν Λαπόρτα, ζήτησε να υπάρχει εξαίρεση των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης για τα μέλη με δικαίωμα ψήφου, ώστε να ψηφίσουν στις εκλογές.

Οι εκλογές, δήλωσε, είναι ζωτικής σημασίας για το σύλλογο, προκειμένου να κάνει μεταγραφές και να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματά του.

Η Μπαρτσελόνα διαθέτει αυτή τη στιγμή προσωρινή διοίκηση με περιορισμένες εξουσίες, μετά την παραίτηση (τον Οκτώβριο) του Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου.

Περίπου 110.000 μέλη του συλλόγου μπορούν να ψηφίσουν στις εκλογές, με 10 εκλογικά κέντρα να είναι εγκατεστημένα σε όλη την Καταλονία και αλλού στην Ισπανία. Διευκρινίζεται ότι η ψηφοφορία μέσω διαδικτύου ή email δεν επιτρέπεται.