Skip to main content

Πόλο: Πρώτη εκτός έδρας νίκη για Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Ολυμπιακός σημείωσε απόψε την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας στο Σπλιτ με 8-3 της Γιάντραν, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του Β΄ ομίλου.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης πανηγύρισαν τη συνολικά τέταρτη συνολικά νίκη στη φετινή διοργάνωση και αν νικήσουν στο επόμενο παιχνίδι (16/3) την Τσόλνοκι στον Πειραιά, θα εξασφαλίσουν σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στο final-8 του Ανόβερου.

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε κάτι περισσότερο από τέσσερα λεπτά μέχρι να ανοίξει το σκορ, με κοντινό σουτ του Σκουμπάκη στον παίκτη παραπάνω, διπλασίασε τα τέρματά του με σουτ του Ομπράντοβιτς από την περιφέρεια και στο δεύτερο οκτάλεπτο «πάτησε γκάζι» και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 6-0, σκοράροντας μάλιστα δύο φορές στην κόντρα (με Δερβίση και Γενηδουνιά).

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ζόβιτς με παίκτη παραπάνω πέτυχε το πρώτο γκολ της Γιάντραν, αλλά ο Μουρίκης απάντησε άμεσα.

Στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου, οι γηπεδούχοι με διαδοχικά τέρματα των Ζόβιτς και Μιλάρντοβιτς μείωσαν σε 7-3, αλλά ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε ποτέ και έφτασε άνετα στο τελικό 8-3.