Skip to main content

Ερντογάν: Με τον ισχυρό στόλο προστατεύουμε τα συμφέροντα της Τουρκίας

«Υπάρχει μια Τουρκία με ισχυρό στόλο που υπερασπίζεται τα δικαιώματά της και προστατεύει τα συμφέροντά της στο Αιγαίο, τη Μαύρη Θάλασσα και την ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στο Γκισερούν, μια μέρα πριν τη διεξαγωγή της ναυτικής άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα».

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στη δήλωση βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος CHP ο οποίος είχε επικρίνει τις ερευνητικές δραστηριότητες για φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο, χαρακτηρίζοντας την πράξη του προδοσία.

«Τις προάλλες ένας βουλευτής του CHP υπέβαλε στη Βουλή ερώτημα σχετικά με τις έρευνες τη Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. Σε αυτή την ερώτηση ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία θα θάψει στην Μεσόγειο 2 δις δολάρια με τις δραστηριότητες γεώτρησης της. Λέγοντας ότι δεν βρέθηκε καν ένας κουβάς πετρέλαιο έδειξε ότι δεν χωνεύει τις έρευνες της Τουρκίας», είπε ο Ερντογάν.

«Η ερώτηση  του CHP έδωσε την ευκαιρία που αναζητούσε στον ελληνικό Τύπο για να εκφράσει την ενόχλησή του για τις έρευνες της Τουρκίας στη Μεσόγειο. Ο ελληνικός Τύπος αμέσως εκμεταλλευόμενος αυτές τις δηλώσεις άρχισε να συκοφαντεί και να δυσφημεί τις έρευνες της Τουρκίας για φυσικό αέριο». Αν αυτό δεν είναι γκάφα, τι είναι; Είναι προδοσία για την δική σου πατρίδα και το δικό σου λαό», ανέφερε.

Παράλληλα, ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταφέρθηκε εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατηγορώντας την ότι συμμετείχε σε σύνοδο κορυφής με άραβες ηγέτες στην Αίγυπτο, μερικές ημέρες μετά την εκτέλεση στη χώρα αυτή εννέα καταδικασμένων σε θάνατο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ