Skip to main content

Australian Open: Χωρίς φιλάθλους στη συνέχεια λόγω Covid-19

Με απόφαση των διοργανωτών του Australian Open θ΄ απαγορεύεται στο εξής και για τις επόμενες πέντε ημέρες, τουλάχιστον, η είσοδος θεατών στους αγώνες του κορυφαίου Grand Slam, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Μελβούρνη.

Τα γήπεδα του Melbourn Park δεν θα δέχονται, πλέον, κόσμο σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν την Παρασκευή (12/02), απόφαση που πάρθηκε μετά τα 13 επιβεβαιωμένα κρούσματα που παρατηρήθηκαν τα τελευταία 24ωρα στην αυστραλιανή μεγαλούπολη κι αφορούν το ιδιαίτερο μεταδοτικό στέλεχος της Μεγάλης Βρετανίας.

Με βάση τις δηλώσεις του διευθυντλη των αγώνων, Κρεγκ Τάιλι, «η Παρασκευή θα είναι η τελευταία ημέρα με φιλάθλους. Η κατάσταση θ΄ αξιολογηθεί προς το τέλος της δεύτερης εβδομάδας μήπως επιτραπεί ξανά η είσοδος στον κόσμο στα τελευταία παιχνίδια του τουρνουά.»

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι όλοι οι αθλητές θα μπουν ξανά σε «φούσκα», όπως ακριβώς συνέβη και στα Grand Slam τουρνουά της Νέας Υόρκης και του Παρισιού.

«Το κάνουν όλο τον χρόνο. Οι τελευταίες πέντε μέρες ήταν μια μοναδική εμπειρία γι’ αυτούς, όμως για τις επόμενες πέντε ημέρες θα πρέπει να επιστρέψουν σε αυτό που ήξεραν μέχρι σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τάιλι.

Για τα εισιτήρια που έχουν αγοραστεί για τους αγώνες του Σαββάτου (13/02) και για τη συνέχεια, θα επιστραφούν τα χρήματα στους κατόχους τους, ενώ η κυβέρνηση της Βικτώρια προτρέπει τους φιλάθλους να μείνουν στα σπίτια τους ακόμα και την Παρασκευή, τελευταία ημέρα της ελεύθερης πρόσβασης στο Melbourne Park.