Skip to main content

Champions League: Αμφίρροπα παιχνίδια σε Αϊντχόφεν και Κίεβο

Οι πρώτοι αγώνες στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώνονται απόψε τη νύχτα (21:45) σε Ολλανδία και Ουκρανία, με την Αϊντχόφεν να υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης και την Ντιναμό Κιέβου τη Μάντσεστερ Σίτι.

Στόχος της ολλανδικής ομάδας, όπως τόνισε ο προπονητής της Φίλιπ Κοκού, είναι να μη δεχθεί γκολ στην έδρα της από τους «ροχιμπλάνκος» του Ντιέγκο Σιμεόνε, τους οποίους εκθείασε ως υπόδειγμα ομάδας.

Οι δύο σύλλογοι είχαν συναντηθεί στον ίδιο όμιλο το 2008, με την ισπανική ομάδα να κατακτά τη νίκη και στις δύο συναντήσεις.

Η Αϊντχόφεν θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Ντε Γιονγκ, όπως και του Λεστιέν που είναι ανέτοιμος, θα παίξει όμως ο Γκουαρδάδο που ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε.

Αναφορικά με την Ατλέτικο Μαδρίτης, ο «Τσόλο» Σιμεόνε έχει προβλήματα καθώς δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Καράσκο, Μέντες και Πάρτεϊ.

Στο άλλο παιχνίδι, η Ντιναμό επανήλθε στους «16» της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά την περίοδο 1999-2000 αλλά το ζήτημα είναι σε ποια κατάσταση θα εμφανιστεί απόψε, αφού βρίσκεται σε αγωνιστική απραξία για σχεδόν τρεις μήνες.

Να σημειωθεί ότι την περίοδο 2010-2011 που οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ την πρόκριση πήρε η ουκρανική ομάδα, που νίκησε 2-0 στην έδρα της και ηττήθηκε 0-1 στην Αγγλία. 

Οι Ουκρανοί θα παίξουν χωρίς τους Αντούνες, Μόροζιουκ, ενώ από τους «πολίτες» του Μανουέλ Πελεγκρίνι θα απουσιάσουν οι Ντελφ, Ντε Μπράιν, Μπονί και Νάβας.