Skip to main content

Κατάθεση Τσουκάτου στην εισαγγελία για τη χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ

Για τη χρηματοδότηση στο ΠΑΣΟΚ με 16 δισ. δραχμές την προεκλογική περίοδο που είχε επικαλεστεί στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κατέθεσε ο Θεόδωρος Τσούκατος στην Εισαγγελία διαφθοράς στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσουκάτος επανέλαβε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης, δεν είχε καμία σχέση με τα οικονομικά του κόμματος, ενώ όταν ρωτήθηκε για τις εταιρείες που επιχορήγησαν προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι υπάρχει κώδικας εχεμύθειας χωρίς να αποκαλύψει τα ονόματα των εταιριών αυτών.

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ, φέρεται να υποστήριξε ότι τα χρήματα δόθηκαν για τις προεκλογικές ανάγκες του κόμματος και ειδικότερα για τη χρηματοδότη ετεροδημοτών, φυλλάδια του κόμματος κ.λπ., ενώ διευκρίνισε ότι από τα 16 δισ. δραχμές που φέρεται να έλαβε το ΠΑΣΟΚ, τα 4,5 ήταν κρατική επιχορήγηση. 

Τέλος, φέρεται να επέμεινε ότι από το 2008 -όταν άνοιξε η έρευνα για τα μαύρα ταμεία της Siemens- είχε αναφέρει σε εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές για τις ιδιωτικές χορηγίες των κομμάτων και τη συνήθη πρακτική που ακολουθείτο, χωρίς ωστόσο να κινηθεί οποιαδήποτε διαδικασία.

naftemporiki.gr