Skip to main content

Australian Open: Ντέρμπι Οσάκα-Μουγκουρούθα στους «16»

Το πρώτο μεγάλο ματς του απλού γυναικών του Australian Open θα διεξαχθεί στον 4ο γύρο του τουρνουά (φάση των «16»μ ανάμεσα στη Ναόμι Οσάκα και στην Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα.

Αμφότερες έκαναν δύο γερές… προπονήσεις ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης στην επόμενη φάση του κορυφαίου Grand Slam της Μελβούρνης.

Η πρωταθλήτρια από την Ιαπωνία και νο3 του ταμπλό ξεπέρασε το εμπόδιο της Ονς Ζαμπέρ, ενώ η φορμαρισμένη Ισπανίδα συνέτριψε την Ζαρίνα Ντίγιας και πλέον οι δύο κορυφαίες τενίστριες θα παλέψουν για την είσοδο στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η 27χρονη Μουγκουρούθα χρειάστηκε μόλις 56 λεπτά στη Margaret Court Arena για νε επιβληθεί της Ντίγιας με 2-0 κάνοντας επίδειξη δύναμης. Η Ισπανίδα (νο 14 στον κόσμο) στα τρία ματς που έχει δώσει έως τώρα στη Μελβούρνη έχει χάσει  μόλις 10 games!

Μετά την Μουγκουρούθα, σειρά πήρε η Ναόμι Οσάκα, η οποία επικράτησε με 2-0 της Ονς Ζαμπέρ (6-3, 6-2) στην John Caine Arena του Melbourne Park επιστρέφοντας στον 4ο γύρο του τουρνουά μετά την πορεία τίτλου το 2019 στην Αυστραλία.

Και τώρα οι δυό τους. Οσάκα και Μουγκουρούθα θα αναμετρηθούν την Κυριακή (14/02) για πρώτη φορά στην καριέρα τους. Η μεταξύ τους αναμέτρηση ξεχωρίζει από το υπόλοιπο πρόγραμμα των αγώνων, μιας και είναι δύο πολύ φορμαρισμένες αθλήτριες που έχουν βλέψεις για τον τίτλο στη Μελβούρνη.