Skip to main content

Πάτρα: Μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας στην καρναβαλική παρέλαση

Η παρέλαση της Κυριακής ξεκίνησε λίγο μετά από τις 14:00, με επικεφαλής τους προέδρους και αντιπροσώπους των συλλόγων των «σοκολατοριχτών», μέλη του Δ.Σ. της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» και της γνωμοδοτικής επιτροπής.

Η είσοδος του βασιλιά καρνάβαλου στην πλατεία Γεωργίου, που φέτος είχε τον τίτλο «παγκοσμιοποιημένος καπιταλισμός», αναγγέλθηκε για πρώτη φορά με ηχητικό μήνυμα. Ακολούθησε το άρμα της βασίλισσας του καρναβαλιού ‘Αντριας Παναγιωτοπούλου, που αναπαριστούσε κυψέλη με μέλισσες, το άρμα «Ο Πόλεμος των Ναρκωτικών», εμπνευσμένο από το φετινό θέμα του πατρινού καρναβαλιού «καρναβαλιζόμαστε ελεύθεροι από ουσίες και εξαρτήσεις» και το άρμα του κέντρου ενημέρωσης δοτών μυελού των οστών και της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, «Χάρισε ζωή».

Στη συνέχεια παρέλασαν τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών «Ποσειδώνας», «Προπομπός Κιθαρίστας», «Ξαφνικά ένα Παπαγάλος», «Το Τραινάκι», «Πειρατικό Καράβι», «Ο Γάτος με ξίφος», «Γίγαντας και Κοκκινοσκουφίτσα», τα οποία μαγνήτισαν τα βλέμματα των θεατών.

Αμέσως μετά την σκυτάλη πήραν οι 30.000 καρναβαλιστές. Ευρηματικότητα, φαντασία, ατελείωτος χορός κι ένα ποτάμι χρωμάτων, χαρούμενων διαθέσεων και εκπλήξεων «πλημμύρισε» την οδό Κορίνθου, την πλατεία Γεωργίου, αλλά και τους γύρω δρόμους.

Η παρέλαση ολοκληρώθηκε λίγο μετά από τις 19:00, με το έθιμο του «σοκολατοπόλεμου».

Περίπου στις 21:00 ξετυλίχθηκε η τελευταία πράξη του πατρινού καρναβαλιού του 2017, με την τελετή λήξης και την καύση του βασιλιά καρνάβαλου.

Πηγή: ΑΜΠΕ