Skip to main content

Formula 1: Οι καιρικές συνθήκες πρωταγωνίστριες την τρίτη ημέρα των χειμερινών δοκιμών

Το χιόνι, η βροχή και το κρύο πρωταγωνίστησαν στην τρίτη ημέρα των χειμερινών δοκιμών της Formula 1, με αποτέλεσμα να κρατήσουν τα μονοθέσια των ομάδων στα γκαράζ τους στην πίστα της Βαρκελώνης, αφού οι οδηγοί κατάφεραν να ολοκληρώσουν συνολικά 17 γύρους.

Η σημερινή ημέρα ξεκίνησε με στρωμένο χιόνι στο έδαφος και μια καθυστέρηση στην έναρξη της διαδικασίας για τρεις ώρες, καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες και η χαμηλή ορατότητα εμπόδιζαν το ιατρικό ελικόπτερο να απογειωθεί.

Όμως, και όταν ξεκίνησαν οι σημερινές δοκιμές, μόνο πέντε οδηγοί κατέληξαν να βγουν στην πίστα, ενώ ο… ντόπιος Φερνάντο Αλόνσο ήταν ο μοναδικός που «έγραψε» έναν χρονομετρημένο γύρο.

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο έκανε δύο γύρους, στον ένα από τους οποίους έκανε μια… εκδρομή σε χαλίκια, χωρίς να «πληγώσει» τη Red Bull του, προτού επιστρέψει οριστικά στα πιτ.

Από την πλευρά τους, οι Μπρέντον Χάρτλεϊ (Toro Rosso), Μάρκους Έρικσον (Sauber) και Ρόμπερτ Κούμπιτσα (Williams) «φόρεσαν» βρόχινα ελαστικά και πήραν μια «γεύση» από τις συνθήκες που επικρατούσαν στην πίστα.

Οι Mercedes, Ferrari, Force India, Renault και Haas δεν επιχείρησαν καν να «τρέξουν», προτιμώντας να μη ρισκάρουν κάποια ζημιά στα μονοθέσιά τους, κι ελπίζουν πλέον ότι αύριο ο καιρός θα έχει βελτιωθεί.

Όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα, απομένουν πέντε ημέρες χειμερινών δοκιμών έως την έναρξη της νέας σεζόν στην Αυστραλία (25/3), την ώρα που οι ομάδες δεν κατάφεραν να φτάσουν σε συμφωνία για να προστεθεί σε αυτές μια «επιπλέον» ημέρα, προκειμένου να αναπληρωθεί το σημερινό… κενό, αφού οποιαδήποτε αλλαγή στο πρόγραμμα απαιτεί τη συγκατάθεση και των 10 ομάδων.

Πηγή: ΑΜΠΕ