Skip to main content

Άλμα σωτηρίας για Λεβαδειακό

Ο Λεβαδειακός έπαυσε σήμερα το αρνητικό σερί των 12 αγωνιστικών που μετρούσε χωρίς νίκη στη Σούπερ Λϊγκα, νικώντας στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας τον ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 και κάνοντας σημαντικό βήμα για τη σωτηρία του.

Οι «πράσινοι» μετρούσαν ως απόψε δέκα ήττες και δύο ισοπαλίες στα τελευταία 12 παιχνίδια τους, οπότε η νίκη ήρθε σε ένα πολύ καθοριστικό σημείο του πρωταθλήματος, καθώς δεν απομένουν παρά οκτώ αγωνιστικές για τη λήξη του.

Οι γηπεδούχοι, πάντως, χρειάστηκε να κάνουν ανατροπή για να φτάσουν στο τρίποντο, καθώς ήταν η ομάδα της Ηπείρου που προηγήθηκε με γκολ του πρώτου σκόρερ της, Πέδρο Κόντε.

Στο 23ο λεπτό ο Ισπανός επιθετικός παραβίασε την εστία του Ναμάσκο με ένα πολύ ωραίο γκολ, κόντρα στη ροή του αγώνα αφού οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη ελάχιστα είχαν απειλήσει ως τότε.

Ο Λεβαδειακός όμως δεν πτοήθηκε από την εξέλιξη του αγώνα και κατόρθωσε να φτάσει στην ισοφάριση στο 39΄ με τον Βασιλείου, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Καραμπουέ στο 30΄.

Η ψυχολογία των γηπεδούχων ανέβηκε, οι «πράσινοι» συνέχισαν να είναι καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο και αφού απείλησαν στο 47΄ με τον Μιλιάζες σκόραραν με τον Πορτογάλο μέσο τους με πέναλτι στο 57΄, που είχε κερδίσει ο Τόνι Σίλβα από τον Κούτρη.