Skip to main content

Δεν μπορεί στο «Καυτανζόγλειο» ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ δεν κατόρθωσε να ξορκίσει ούτε σήμερα την «κατάρα» του «Καυτανζογλείου», που τον θέλει χωρίς νίκη στην έδρα του Ηρακλή τα τελευταία 19 χρόνια και συγκεκριμένα από τον Μάρτιο του 1998!

Ο ψυχωμένος Ηρακλής απάντησε στο αντικανονικό (οφ σάιντ) γκολ του Πρίγιοβιτς με τον Μπαστακό, οι ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 και ο «Δικέφαλος» έμεινε τρίτος, πίσω από τον Πανιώνιο που παίζει αργότερα με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. 

Πριν από την έναρξη του αγώνα σημειώθηκαν μεγάλης έκτασης επεισόδια έξω από το γήπεδο του «Γηραιού», όταν οπαδοί της ομάδας συγκρούστηκαν με αστυνομικούς, ενώ εντός γηπέδου εντύπωση προκάλεσε το πανό με υβριστικό περιεχόμενο για τον Ιβάν Σαββίδη, γραμμένο στη ρωσική γλώσσα, το οποίο παρά τις επανειλημμένες συστάσεις του διαιτητή δεν κατέβηκε.

Ο Ηρακλής έπαιξε με πάθος κι έβγαλε ψυχή στο γήπεδο, όμως καταδικάστηκε από μια διαιτητική απόφαση κι έτσι παραμένει προτελευταίος στην κατάταξη και με το μέλλον του στην κατηγορία δυσοίωνο, καθώς το πρωτάθλημα έχει μπει στην τελική ευθεία του.

Η επίμαχη φάση καταγράφηκε στο 19ο λεπτό: ο Λέο Μάτος σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Χουάντερσον απέκρουσε εντυπωσιακά και στην επαναφορά ο Σέρβος σέντερ φορ, που βρισκόταν τουλάχιστον ένα μέτρο πίσω από τους αμυντικούς σκόραρε με νέα προσπάθεια.

Ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 στο 21΄, όταν ο Ενρίκε δεν κατόρθωσε από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με προβολή μετά το γύρισμα του Μπίσεσβαρ.

Οι παίκτες του «Δικεφάλου» ζήτησαν πέναλτι στο 43΄, όταν η μπάλα στη σέντρα του Πέλκα βρήκε το χέρι του Αργυρόπουλου, που όμως το χρησιμοποιούσε για στήριγμα στο έδαφος, με τον διαιτητή Γκράνα να το θεωρεί ακούσιο.

Στην επανάληψη το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από ποδοσφαιρική αναρχία, με πολλά λάθη και ελάχιστες καλές στιγμές. Μια εικόνα που σαφώς κι ευνοούσε τον Ηρακλή όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, καθώς δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα ο Μπαστακός ισοφάρισε στο 80΄ με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Λεοζίνιο κι άστοχη έξοδο του Γλύκου.

Ο ίδιος παίκτης λίγο έλλειψε να γίνει ήρωας για την ομάδα του, όταν βρέθηκε σε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ μετά από έξοχη κάθετη πάσα του Περόνε, αλλά δεν κατόρθωσε να νικήσει τον Γλύκο.