Skip to main content

Βελτιωμένος ο καιρός πριν την κακοκαιρία «Μήδεια»

Βελτιωμένος θα είναι σήμερα ο καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα. Μόνο τις πρωινές ώρες στη Θράκη πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικες βροχές και στα ανατολικά της Θράκης πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Πρόσκαιρα στα νότια θα πνέουν δυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα βόρεια.

Ειδικότερα, στην Αττική  ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν  βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα βορειοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Θράκη νεφώσεις με πιθανές τοπικές βροχές και στα ανατολικά της Θράκης πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Στη Μακεδονία λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ θα αυξηθούν και τη νύχτα θα ξεκινήσουν χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Ανεμοι: Bόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία έως 12 βαθμούς.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια έως 15 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13-02-2021
Στα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, στα ορεινά-ημιορεινά χιονοπτώσεις οι οποίες βαθμιαία θα είναι κατά τόπους πυκνές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και πρόσκαιρα στην Ήπειρο. Προς το βράδυ θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα παραθαλάσσια της Ηπείρου, οι οποίες από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο βόρειο Ιόνιο από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, η οποία θα γίνει ιδιαιτέρως αισθητή στα κεντρικά και βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια, όπου τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρός.