Skip to main content

Πλοίο με μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκε στην Κρήτη

Περίπου 3.500 χαρτοκιβώτια λαθραίων τσιγάρων μετέφερε φορτηγό πλοίο με σημαία Σάο Τόμε, που εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή εντός του κόλπου Μεσσαράς στην Κρήτη, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί, μέλη του πληρώματος του πλοίου και δύο Έλληνες που εμπλέκονται ως συνεργοί, ενώ κατασχέθηκαν επίσης τέσσερα φορτηγά οχήματα που βρίσκονταν στο σημείο, προκειμένου να εκφορτώσουν τα λαθραία τσιγάρα.

Το πλοίο βρισκόταν υπό παρακολούθηση εδώ και καιρό από αεροπλάνο του Λιμενικού. Οι συλληφθέντες και η ποσότητα των λαθραίων τσιγάρων μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης, ενώ για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, ενώ αναμένεται να υπάρξει ακριβής καταμέτρηση της ποσότητας των λαθραίων τσιγάρων και να προσδιοριστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών.

Αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης, ο αναπληρωτής υπουργός Θ. Δρίτσας, εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στο προσωπικό του Λιμενικού που συμμετείχε σε αυτήν.

Πηγή: ΑΜΠΕ