Skip to main content

Κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας, στάση εργασίας και στα τρόλεϊ

Μεγάλες δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν σήμερα όσοι επιχειρήσουν να κινηθούν στο κέντρο της Αθήνας, με τις τρεις συγκεντρώσεις και πορείες που βρίσκονται σε εξέλιξη από εργαζόμενους και συνταξιούχους, ενώ στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ από τις 12.00 έως τις 5.00 το απόγευμα.

Ειδικότερα, από τις 10.00 έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κοτζιά συνταξιούχοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την περικοπή της προσωπικής διαφοράς που σκοπεύει να εφαρμόσει η κυβέρνηση το 2019, την κατάργηση του ΕΚΑΣ και τη μείωση του αφορολόγητου. Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εργασίας.

Επίσης προσυγκέντρωση των μελών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έχει προγραμματιστεί για τις 10:30 έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας στην οδό Χαλκοκονδύλη. Τα μέλη της ομοσπονδίας αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Οι εργαζόμενοι της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Συντάγματος όπου στις 12:30 έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση, ενόσω θα κορυφώνεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Την ίδια ώρα εργαζομένοι στα δημόσια νοσοκομεία εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ με συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από τα γραφεία της 1ης ΥΠΕ στην οδό Ζαχάρωφ στους Αμπελοκήπους. Κύριο αίτημά τους είναι η επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων στον κλάδο της υγείας. 

Για τη διευκόλυνση των εργαζομένων η ΠΟΕΔΗΝ έχει κηρύξει σήμερα τρίωρη στάση εργασίας (από τις 10 έως τις 3), ενώ για την υπόλοιπη Ελλάδα έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία.