Skip to main content

Πάμελα Άντερσον εναντίον φουά γκρα

Στο γαλλικό κοινοβούλιο βρέθηκε την Τρίτη η ηθοποιός, μοντέλο και ακτιβίστρια Πάμελα Άντερσον.

Αποδεχόμενη την πρόσκληση του ιδρύματος Μπριζίτ Μπαρντό και των Πρασίνων, η γνωστή για τις φωτογραφήσεις της αλλά και για τον ρόλο της στη σειρά Baywatch Άντερσον επισκέφθηκε τη Γαλλία προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη ενάντια στις πρακτικές παρασκευής του φουά γκρα, που απαιτεί την καταναγκαστική σίτιση των ζώων.

Η παρουσία της 48χρονης σήμερα, γεννημένης στον Καναδά, Άντερσον προκάλεσε αναταραχή στο κοινοβούλιο, καθώς σημειώθηκε συνωστισμός φωτογράφων στην αίθουσα που φιλοξενούσε τη συνέντευξη Τύπου, με αποτέλεσμα να παρέμβουν οι αρχές.

Το φουά γκρα (στα γαλλικά foie gras που σημαίνει παχύ ήπαρ) είναι λιπαρό γαστρονομικό έδεσμα από συκώτι χήνας ή πάπιας και αποτελεί γαστρονομική παράδοση της γαλλικής κουζίνας.

Παρασκευάζεται σε ελεγχόμενες εκτροφές όπου τα ζώα διατρέφονται υπερβολικά προκειμένου να αποθηκεύσουν λίπος στο συκώτι τους.

Η τεχνική παρασκευής του φουά γκρα εμφανίστηκε το 2.500 π.Χ., όταν οι Αιγύπτιοι παρατήρησαν πως οι μεταναστευτικές χήνες είχαν την ικανότητα αποθήκευσης λίπους στο ήπαρ τους.