Εμφύλιος στη Συρία

STREAM
Ενεργό:1335ημέρες| Ενημερώσεις:4062

ΟΗΕ: Κίνδυνος εκτροχιασμού της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Συρία

25/02/2017 - 23:09

Μήνυμα σε όλες τις πλευρές στις ειρηνευτικές συνομιλίες να μην επιτρέψουν ενέργειες για τον εκτροχιασμό της πολιτικής διαδικασίας, έστειλε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, Στέφαν ντε Μιστούρα, στον απόηχο της αιματηρής επίθεσης κατά των συριακών υπηρεσιών Πληροφοριών στη Χομς.

Συνεχής κάλυψη
26/02/2017 - 17:19ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ένας άντρας δίνει τις πρώτες βοήθειες σε βρέφος που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στην πόλη Ντούμα της Συρίας. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 55 τραυματίστηκαν στην εν λόγω επίθεση. Σημειώνεται ότι την Παρασκευή οι αντιμαχόμενες πλευρές στον συριακό πόλεμο ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο, για πρώτη φορά σε διάστημα τριών ετών, στο πλαίσιο των ειρηνευτικών συνομιλιών των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.

EPA
26/02/2017 - 16:28VIDEO

Η πολύνεκρη επίθεση στην Χομς, όπου τον έλεγχο έχουν από τον Δεκέμβριο του 2015 οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας, απειλούν να τινάξουν στον αέρα και τις συνομιλίες της Γενεύης. Ο Στέφαν ντε Μιστούρα, ειδικός διαπραγματευτής του ΟΗΕ υποστήριξε ότι αυτός ήταν ο πραγματικός σκοπός της επίθεσης, προκειμένου να ξεκινήσουν οι αλληλοκατηγορίες και να προκληθεί άλλο ένα αδιέξοδο.

euronews
25/02/2017 - 16:25VIDEO

Ξεχωριστές επαφές με τους εκπροσώπους της συριακής κυβέρνησης και της συριακής αντιπολίτευσης είχε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Στάφαν Ντε Μιστούρα, στη Γενεύη. Στόχος να καθοριστεί μια διαδικασία για τις συνομιλίες. Ο ίδιος ανέφερε ότι το «όνειρό» του είναι να γίνουν απευθείας συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών, αλλά πρόσθεσε πως χρειάζεται μεγάλη εργασία προτού μπορέσει να γίνει αυτό.

euronews
24/02/2017 - 09:35VIDEO

Για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια, οι αντιτιθέμενες πλευρές της συριακής κρίσης κάθισαν ενώπιος ενωπίω την Πέμπτη στη Γενεύη κατά την πρώτη ημέρα των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων. Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα απηύθυνε έκκληση σε όλες τις πλευρές να συνεργαστούν, ώστε ο εμφύλιος πόλεμος που είναι σε εξέλιξη εδώ και έξι χρόνια, να ρίξει επιτέλους αυλαία.

EURONEWS
23/02/2017 - 16:00VIDEO

Με χαμηλές προσδοκίες εκ μέρους όλων των εμπλεκομένων ξεκίνησε στη Γενεύη ο νέος γύρος συνομιλιών για τη συριακή κρίση. Εκπρόσωποι της συριακής αντιπολίτευσης ζητούν διαπραγματεύσεις πρόσωπο με πρόσωπο με την διπλωματική αποστολή της κυβέρνησης, εκφράζοντας ωστόσο αμφιβολίες για την ετοιμότητα της Δαμασκού.

EURONEWS
Φόρτωση...