Κρίση στην Καταλονία

STREAM
Ενεργό:69ημέρες| Ενημερώσεις:324
Συνεχής κάλυψη
12/11/2017 - 17:20ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

«Να ανακτήσουμε την Καταλονία της δημοκρατίας και της ελευθερίας» ήταν το μήνυμα του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι που μετέβη την Κυριακή στη Βαρκελώνη για πρώτη φορά αφότου η περιφέρεια της Καταλονίας τέθηκε υπό την εποπτεία της Μαδρίτης.

REUTERS
12/11/2017 - 15:54VIDEO

Μαζική συμμετοχή στις τοπικές εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου, οι οποίες, όπως είπε, θα τερματίσουν το αποσχιστικό χάος, ζήτησε ο Μαριάνο Ραχόι από τη Βαρκελώνη. Επρόκειτο για την πρώτη παρουσία του Ισπανού πρωθυπουργού στην καταλανική πρωτεύουσα μετά το ξέσπασμα της κρίσης και την ενεργοποίηση του άρθρου 155 του Συντάγματος που ανέστειλε την αυτονομία της Καταλονίας. Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε τους υποψηφίους που στηρίζει το Λαϊκό Κόμμα για τις επικείμενες εκλογές.

EURONEWS
11/11/2017 - 20:39VIDEO

Στους δρόμους της Βαρκελώνης κατέβηκαν το Σάββατο οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας που είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Κρατώντας σημαίες και πλακάτ, απαίτησαν την απελευθέρωση των προφυλακισθέντων πρώην ηγετικών στελεχών της καταλανικής κυβέρνησης.

EURONEWS
Φόρτωση...