Η μάχη της Μοσούλης

STREAM
Ενεργό:88ημέρες| Ενημερώσεις:113
Συνεχής κάλυψη
10/01/2017 - 10:21VIDEO

Εκατοντάδες Ιρακινοί εγκαταλείπουν το προάστιο Μουτάνα στα ανατολικά της Μοσούλης, υπό τον φόβο αντιποίνων από τους τζιχαντιστές, παρά το γεγονός ότι έχουν ηττηθεί από τις ιρακινές δυνάμεις. Αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν την κατεστραμμένη γέφυρα του ποταμού Κοσρ, παραποτάμου του Τίγρη, ώστε να απομακρυνθούν. Οι κάτοικοι τονίζουν ότι προχώρησαν σε αυτήν την απόφαση λόγω των διαρκών βομβαρδισμών με όλμους από τα μέλη του Ι.Κ.

euronews
03/01/2017 - 09:43VIDEO

Στη Βαγδάτη βρέθηκε ο Φρανσουά Ολάντ. Ο πρόεδρος της Γαλλίας συνάντησε τον ιρακινό ομόλογό του Φουάντ Μασούμ και τον πρωθυπουργό Χαϊντέρ αλ Αμπάντι. Ο Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε την πεποίθηση πως η επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές ίσως να έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς πριν το καλοκαίρι.

euronews
02/01/2017 - 09:46VIDEO

Τρεις ακόμα συνοικίες στο ανατολικό μέτωπο κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχο τους οι ιρακινές δυνάμεις, που μάχονται για την ανακατάληψη της Μοσούλης. Η πόλη συνιστά το τελευταία σημαντικό αστικό προπύργιο των τζιχαντιστών στη χώρα. Ο ιρακινός στρατός ανακοίνωσε πως ελέγχει πλέον άλλη μια κομβική οδική αρτηρία στα νοτιοανατολικά.

euronews
31/12/2016 - 16:59ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Κάτοικοι της Μοσούλης εγκαταλείπουν τα σπίτια τους κρατώντας λευκές σημαίες καθώς Ιρακινός στρατός και μαχητές του Ισλαμικού Κράτους δίνουν σκληρή μάχη για τον έλεγχο της πόλης. 

REUTERS
31/12/2016 - 16:57VIDEO

Οι κάτοικοι της Μοσούλης βλέπουν ακόμη έναν καινούριο χρόνο να φτάνει, μα η ζωή τους δεν καλυτερεύει. Κρατώντας λευκές σημαίες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και προσπαθούν να φτάσουν σε ασφαλές σημείο. Ιρακινός στρατός και μαχητές του Ισλαμικού Κράτους δίνουν σκληρή μάχη για τον έλεγχο της πόλης. Ο Αμέρ Μαχμούντ και η οικογένειά του βρήκαν καταφύγιο σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι. Ακόμη και αν ο πόλεμος τελειώσει, δεν έχουν που να επιστρέψουν. Το δικό τους καταστράφηκε.

euronews
29/12/2016 - 10:30ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μέλη των Μονάδων Κινητοποίησης του Λαού (PMF), «ομπρέλας» σιιτικών παραστρατιωτικών οργανώσεων στο Ιράκ, εξαπολύουν πυρά κατά θέσεων τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους δυτικά της Μοσούλης.

REUTERS
13/12/2016 - 14:01VIDEO

Με χιλιάδες μέλη της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Ιράκ σχεδιάζει η Βαγδάτη να ενισχύσει την επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές. Οι ενισχύσεις βρίσκονται ήδη στα νοτιοανατολικά της πόλης. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο πρωθυπουργός Χαϊντέρ αλ-Αμπάντι δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον θα αυξήσει τη στήριξή της στις επιχειρήσεις.

euronews
05/12/2016 - 16:24ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Παιδιά παίζουν μπάλα, στον καταυλισμό εκτοπισμένων οικογενειών Κάζερ, στο Ιράκ.

REUTERS
Φόρτωση...