Η μάχη της Μοσούλης

STREAM
Ενεργό:272ημέρες| Ενημερώσεις:193
Συνεχής κάλυψη
13/07/2017 - 09:58VIDEO

Μπορεί η κυβέρνηση του Ιράκ να έχει διατρανώσει τη νίκη της επί των τζιχαντιστών στη Μοσούλη, όμως οι σποραδικές μάχες συνεχίζονται ακόμη στην παλιά πόλη. Αρκετοί μαχητές του Ι.Κ. πάντως προτιμούν να παραδοθούν, όπως δείχνει βίντεο που δημοσιοποίησε ο ιρακινός στρατός. Αρκετά χιλιόμετρα μακριά διεξήχθη η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου από την ημέρα που απελευθερώθηκε η Μοσούλη.

euronews
11/07/2017 - 10:06VIDEO

Σε πανηγυρισμούς ξέσπασαν χιλιάδες Ιρακινοί που βγήκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν τη νίκη κατά του Ισλαμικού Κράτους, στην Μοσούλη.Οι κάτοικοι της πόλης Μπάσρα κρατώντας σημαίες στα χέρια γιόρτασαν με χορούς, τραγούδια και πυροτεχνήματα την απελευθέρωση της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ, μετά από τρία χρόνια που ήταν στα χέρια των τζιχαντιστών.

euronews
10/07/2017 - 18:55VIDEO

Με την εκδίωξη των τζιχαντιστών από τη Μοσούλη, ένα αγόρι είδε ξανά το φως της ημέρας μετά από τρεις εβδομάδες. Το παιδί είχε τραυματιστεί και κρύφτηκε σε ένα υπόγειο για να σωθεί. Παρέμεινε εκεί επί 20 μέρες. Το ότι επέζησε είναι θαύμα.Ανταποκριτής της κουρδικής τηλεόρασης προσπάθησε να του μιλήσει, αλλά το μόνο που μπορούσε να πει το σκελετωμένο παιδί ήταν ότι πονάει πολύ.

euronews
09/07/2017 - 19:16SLIDESHOW

Πανηγυρικό το κλίμα στη Μοσούλη για την απελευθέρωση της πόλης από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Μετά από σχεδόν εννέα μήνες σκληρού αστικού ανταρτοπολέμου, οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ κατάφεραν να ανακαταλάβουν και να απελευθερωσουν την πόλη.Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων και πρωθυπουργός Χάιντερ αλ-Αμπάντι έφτασε στην απελευθερωμένη πόλη της Μοσούλης και συνεχάρη τους «ηρωικούς μαχητές» αλλά και τους πολίτες του Ιράκ για τη μεγάλη νίκη.Το Ισλαμικό Κράτος, κατέλαβε την πόλη πριν από τρία χρόνια, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπο με την διαρκή απώλεια εδαφών. Ωστόσο, εξακολουθεί να ελέγχει εδάφη στο Ιράκ και την Συρία.Οι τζιχαντιστές δέχονται ισχυρές πιέσεις στο επιχειρησιακό τους κέντρο, την πόλη Ράκα της Συρίας, από την οποία κι οργάνωναν, τρομοκρατικές επιθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

09/07/2017 - 17:36VIDEO

Πανηγυρικό το κλίμα στη Μοσούλη για την απελευθέρωση από τους τζιχαντιστές. Εκεί έσπευσε ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ-Αμπάντι για να συγχαρεί τους στρατιώτες και να γιορτάσει μαζί τους για τη μεγάλη νίκη τους. «Ο Αλ Μπαγκντάντι είχε πει ότι δε θα δώσουν ποτέ πίσω τη Μοσούλη. Πού βρισκόμαστε τώρα; Στη Μοσούλη. Πατήσαμε τα κεφάλια τους και τώρα θα πάμε σε Χαουίτζα και Ραμάντι.», είπε ένας αστυνομικός.

euronews
09/07/2017 - 17:33ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Πανηγυρικό το κλίμα στη Μοσούλη για την απελευθέρωση από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ-Αμπάντι έσπευσε στην περιοχή για να συγχαρεί τους στρατιώτες και να γιορτάσει μαζί τους για τη μεγάλη νίκη τους.

REUTERS
Φόρτωση...