Skip to main content

Παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ: Σχεδόν 1 εκατ. μολύνσεις σε μία μέρα

Σχεδόν 1 εκατομμύριο κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν τη Δευτέρα στις ΗΠΑ. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό που έχει ανακοινωθεί από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία, ενώ ο αριθμός των μολύνσεων διπλασιάστηκε σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, καθώς η εξάπλωση της ιδιαίτερα μολυσματικής παραλλαγής Όμικρον δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.

Ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών με COVID-19 αυξήθηκε κατά σχεδόν 50% την τελευταία εβδομάδα και πλέον ξεπερνά τις 100.000, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό τον τελευταίο χρόνο.

Η αναζωπύρωση της πανδημίας έχει προκαλέσει κύματα ακυρώσεων πτήσεων, παραστάσεων στο Μπρόντγουεϊ κ.ο.κ., ενώ ανατρέπει σε κάποιες περιπτώσεις τα σχέδια για το άνοιγμα των σχολείων μετά τις διακοπές των εορτών. Στο Σικάγο, συνδικαλιστικές ενώσεις κάλεσαν τους εκπαιδευτικούς στην τρίτη μεγαλύτερη εκπαιδευτική περιφέρεια της χώρας να μείνουν σπίτι. Στην κομητεία του Λος Άντζελες, ο επικεφαλής του δικαστικού συστήματος, του μεγαλύτερου στη χώρα, διέταξε να αναβληθούν όλες οι ποινικές δίκες για δύο εβδομάδες.

Σε εθνική επίπεδο, οι ΗΠΑ καταγράφουν καθημερινά κατά μέσο όρο 486.000 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα, αριθμός που διπλασιάστηκε μέσα σε επτά ημέρες. Τα 978.856 κρούσματα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα συμπεριλαμβάνουν κάποια που δεν ανακοινώθηκαν το Σαββατοκύριακο.

Πηγή: Reuters