Απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία

STREAM
Ενεργό:185ημέρες| Ενημερώσεις:607

Ξάνθη: Ιδιωτικό μειονοτικό σχολείο κατά εκπαιδευτικού για «φιλογκιουλενικές» απόψεις

16/01/2017 - 18:17

Απορρίφθηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ιδιωτικού μειονοτικού γυμνασίου - λυκείου Ξάνθης που ζητούσε να μην γίνει δεκτός στο σχολείο ο εκπαιδευτικός Χότσικα Νιχάτ, η σύμβαση του οποίου είχε καταγγελθεί λόγω των «φιλογκιουλενικών» απόψεων που φέρεται να έχει, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε επίσημα ενώπιον της έδρας, ο νομικός παραστάτης του μειονοτικού γυμνασίου - λυκείου Ξάνθης.

Συνεχής κάλυψη

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην χώρα, τονίζοντας πως οι δυνάμεις ασφαλείας κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να επιλύσουν την κατάσταση.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε πάντως πως είναι λάθος να χαρακτηριστούν τα γεγονότα ως πραξικόπημα, αλλά τόνισε ότι αποτελούν μια απόπειρα ενός μέρους των ενόπλων δυνάμεων.

15/07/2016 - 23:27VIDEO

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην χώρα, τονίζοντας πως οι δυνάμεις ασφαλείας κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να επιλύσουν την κατάσταση.

Πρόσθεσε πως τίποτε δεν πρόκειται να βλάψει την τουρκική δημοκρατία και κάλεσε σε ψυχραιμία.

Τόνισε δε ότι όσοι ευθύνονται για τα γεγονότα, θα πληρώσουν το τίμημα. 

Σε ανακοίνωσή της, ομάδα στελεχών των ενόπλων δυνάμεων αναφέρει ότι έχει αναλάβει την εξουσία.

Στρατιώτες απαγορεύουν το πέρασμα στη Γέφυρα του Βοσπόρου στη Κωνσταντινούπολη.

Isabel Laurent

Αναφορές για πυροβολισμούς στην Άγκυρα μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα. Κατά τον ίδιο μάρτυρα, στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την πρωτεύουσα της Τουρκίας.

Παράλληλα, όπως μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, η γέφυρα του Βοσπόρου και η γέφυρα Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ στην Κωνσταντινούπολη έκλεισαν για τα αυτοκίνητα το βράδυ της Παρασκευής, για αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία. Στις γέφυρες έχουν παραταχθεί στρατιώτες.

Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μαχμούτ Τανάλ σε μήνυμά του στο «twitter» ανέφερε ότι αεροσκάφη πετούν πάνω από την εθνοσυνέλευση κι ότι επικρατεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Tο πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν μεταδίδει ότι μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπροστά από το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων στην 'Αγκυρα.

Φόρτωση...