Απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία

STREAM
Ενεργό:315ημέρες| Ενημερώσεις:666

Τουρκία: Πάνω από 4.000 δικαστές και εισαγγελείς έχει απομακρύνει ο Ερντογάν

26/05/2017 - 12:40

Η Τουρκία έχει απομακρύνει από τις θέσεις τους περισσότερους από 4.000 δικαστές και εισαγγελείς τους οποίους θεωρεί ύποπτους για διασυνδέσεις με το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας Μπεκίρ Μποζντάγ.

Συνεχής κάλυψη
24/05/2017 - 11:04VIDEO

Στην φυλακή οδηγήθηκαν δύο εκπαιδευτικοί στην Τουρκία οι οποίοι πραγματοποιούσαν απεργία πείνας τους τελευταίους 2 μήνες. Ο καθηγητής λογοτεχνίας Νουριγιέ Γκουλμέν και η δασκάλα Σεμίχ Οζάκα, είναι ανάμεσα στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που απολύθηκαν ατόπιν απόφασης της κυβέρνησης Ερντογάν, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου. Ο εισαγγελέας της Άγκυρας έκρινε ότι οι δύο εκπαιδευτικοί λειτουργούσαν κατόπιν εντολών ακροαριστερής οργάνωσης και ότι ο ενδεχόμενος θάνατος τους θα μπορούσε να οδηγήσει σε γενικευμένα επεισόδια. 

euronews
23/05/2017 - 10:16VIDEO

Στο εδώλιο του κατηγορημένου οδηγήθηκαν 200 υψηλόβαθμα στελέχη του Τουρκικού στρατού ανάμεσα τους και ο πρώην επικεφαλής της αεροπορίας, με την κατηγορία ότι ενορχήστρωσαν την απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο δικαστήριο, την ώρα που δεκάδες διαδηλωτές ζητούσαν την παραδειγματική τιμωρία τους. Το ειδικά διαμορφωμένο δικαστήριο βρίσκεται στην περιοχή Σινκάν, στα περίχωρα της Άγκυρας.

euronews
Φόρτωση...