Ενταση στις σχέσεις Ιράν - Σαουδικής Αραβίας

STREAM
Ενεργό:683ημέρες| Ενημερώσεις:64

Λίβανος: Ο πρόεδρος Αούν ανεβάζει τους τόνους κατά Σ. Αραβίας

15/11/2017 - 13:32

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν ανέβασε τους τόνους, λέγοντας ότι τίποτα δεν δικαιολογεί την συνεχιζόμενη απουσία του Σαάντ Αλ Χαρίρι από τη χώρα και επομένως θα πρέπει να θεωρείται κρατούμενος στη Σαουδική Αραβία, ενώ χαρακτήρισε αυτή την ενέργεια επιθετική πράξη εναντίον της χώρας του.

Συνεχής κάλυψη
03/01/2016 - 15:20VIDEO

Οργισμένοι Ιρανοί διαδηλωτές εισέβαλαν στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη, σε αντίποινα για την εκτέλεση σιίτη κληρικού από το Ριάντ. Μέρος των εγκαταστάσεων παραδόθηκε στις φλόγες, μετά από ρίψεις βομβών μολότοφ. Οι διαδηλωτές προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό της πρεσβείας, πριν απομακρυνθούν από δυνάμεις της αστυνομίας. Οι αρχές του Ιράν ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν σε σαράντα συλλήψεις.

EURONEWS
03/01/2016 - 19:42VIDEO

Οργισμένες αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί στο Ιράν η εκτέλεση ανώτατου σιίτη κληρικού στη Σαουδική Αραβία. Εκατοντάδες Ιρανοί διαδήλωσαν στην Τεχεράνη, κρατώντας φωτογραφίες του Νιμρ αλ Νιμρ και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της σαουδαραβικής βασιλικής οικογένειας. Είχε προηγηθεί νυχτερινή εισβολή στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας. «Το χέρι του Θεού θα εκδικηθεί τη Σαουδική Αραβία», προειδοποίησε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ.

EURONEWS
04/01/2016 - 09:31VIDEO

Τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων της χώρας του με το Ιράν ανακοίνωσε ο υπουργός εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας. Αυτή είναι η απάντηση του Ριάντ στην επίθεση κατά της σαουδαραβικής πρεσβείας στην Τεχεράνη. Σε δηλώσεις του ο Αμπερ αλ-Ζουμπέιρ έκοψε κάθε γέφυρα συνεννόησης με την Τεχεράνη, ενώ ζήτησε από τους Ιρανούς διπλωμάτες να εγκαταλείψουν τη χώρα μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

EURONEWS
Φόρτωση...