Skip to main content

Ιταλία: 150 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο που έφθασε στη Γένοβα

150 από τους συνολικά 5.000 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου MSC Grandiosa βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, μετά από τεστ που πραγματοποιήθηκε εν πλω. Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Γένοβας και, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, σχεδόν όλοι οι επιβάτες που μολύνθηκαν έως τώρα, είναι ασυμπτωματικοί.

Οι ιταλοί επιβάτες θα μεταφερθούν – με έξοδα της πλοιοκτήτριας εταιρίας – στις κατοικίες τους, όπου θα παραμείνουν σε απομόνωση μέχρι να διαγνωστούν αρνητικοί στον ιό. Οι ξένοι επιβάτες πρόκειται να φιλοξενηθούν, πάντα σε απομόνωση, σε οίκο ευγηρίας της Γένοβας και της ευρύτερης περιοχής του Τορίνο. Πριν το κρουαζιερόπλοιο σαλπάρει για το νέο του ταξίδι, στο εσωτερικό του MSC Grandiosa θα πραγματοποιηθεί προσεκτική απολύμανση.

Αναισθησιολόγοι: «Οι αρνητές στις ΜΕΘ δεν δέχονται ακόμη και έναν απλό ορό»

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στους ασθενείς με Covid-19 που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ της Ιταλίας, οι αναισθησιολόγοι της χώρας έκαναν σήμερα γνωστά νέα στατιστικά στοιχεία: επτά στους δέκα ασθενείς είναι αντιεμβολιαστές, ενώ πέντε στους δέκα είναι και αρνητές. Αμφισβητούν, δηλαδή, την ίδια την ύπαρξη του ιού και τη χρησιμότητα κάθε αγωγής. Οι περισσότεροι εισάγονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας σε πολύ σοβαρή κατάσταση, διότι ακόμη και επί σειρά εβδομάδων, δεν λαμβάνουν καμία αποτελεσματική θεραπεία.

Οι ιταλοί αναισθησιολόγοι τονίζουν ότι «δεν είχε συμβεί ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, ασθενείς οι οποίοι εισάγονται στις ΜΕΘ, να αρνούνται να δεχθούν έναν απλό ορό, μηχανική υποστήριξη της αναπνοής ή αιμοκάθαρση, έστω και αν γνωρίζουν ότι μπορεί να υποστούν καρδιακή προσβολή και να χάσουν την ζωή τους».

Πηγή: ΑΜΠΕ