Skip to main content

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την αεροπορική απειλή εναντίον της Σαουδικής Αραβίας

Απερίφραστα καταδικάζει το υπουργείο Εξωτερικών, μέσω Twitter, την πρόσφατη αεροπορική απειλή με στόχο την πόλη Ταΐφ (Taif) στη Σαουδική Αραβία, η οποία θέτει σε κίνδυνο τις ζωές αμάχων, όπως τονίζει.

Αυτές οι επιθέσεις αποτελούν ευθείες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών στην ίδια ανάρτηση.

Όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε και αναχαιτίστηκε ένας «εχθρικός αεροπορικός στόχος» που είχε εκτοξευτεί εναντίον της πόλης Ταΐφ, στην επαρχία Μάκα, μετέδωσε το σαουδαραβικό τηλεοπτικό κανάλι Al Arabiya.

Σημειώνεται πως αύριο, Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα υποδεχθεί στην Αθήνα τον ομόλογό του της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ (Faisal Bin Farhan Al-Saud). Η επίσκεψη αυτή, η δεύτερη του ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα σε διάστημα λιγότερου του ενός χρόνου (είχε προηγηθεί η συμμετοχή του στο Φόρουμ Φιλίας τον Φεβρουάριο 2021) έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών, μαζί με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, στη Σαουδική Αραβία τον περασμένο Απρίλιο και βεβαίως της επίσκεψης του πρωθυπουργού τον περασμένο Οκτώβριο.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, αναμένεται να βρεθούν οι διμερείς σχέσεις στον τομέα της άμυνας, της οικονομίας και των επενδύσεων, καθώς και η συνεργασία στους διεθνείς οργανισμούς. Επίσης, αναμένεται να εξετασθούν εις βάθος οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή του Κόλπου.