Εικαστική «Έκπληξη» για τη στήριξη των αστέγων

Στο πολιτιστικό κέντρο «Ρομάντσο»
Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014 11:53

Η Τέχνη θέτει υπό τη σκέπη της για μια ακόμα φορά τους άστεγους της Αθήνας, αφού η καλλιτεχνική κοινότητα στέκεται στο πλάι τους για 5η χρονιά μέσα από την έκθεση «Έκπληξη 5! - Special Edition», που πραγματοποιείται στο πολιτιστικό κέντρο «Ρομάντσο», από την Παρασκευή 21 έως και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου.

Η «Έκπληξη», η ετήσια έκθεση για την υποστήριξη των αστέγων της Αθήνας, διοργανώνεται από την εικαστική πλατφόρμα artAZ, με τη συνεργασία της «Κλίμακας», του μη κερδοσκοπικού κοινωνικού φορέα, ο οποίος παρέχει πολύπλευρες υπηρεσίες σε κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα και υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης στους άστεγους συμπολίτες μας.

Εικαστικό παιχνίδι αλληλεγγύης και προσφοράς

Σε αυτήν την 5η έκδοσή της, η «Έκπληξη» παρουσιάζει εκατοντάδες μικρά έργα ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, οι οποίοι κλήθηκαν από το artAZ να δημιουργήσουν ειδικά για τη συγκεκριμένη έκθεση από ένα μικρό έργο τέχνης. Έτσι, καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας, αλλά και φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών προσφέρουν αφιλοκερδώς τα έργα τους, με σκοπό να παρασύρουν το κοινό σε ένα εικαστικό παιχνίδι αλληλεγγύης και προσφοράς.

Όλα τα έργα προσφέρονται στη συμβολική τιμή των 50 ευρώ και είναι υπογεγραμμένα στην πίσω πλευρά τους, ώστε η ταυτότητα του δημιουργού να διατηρείται μυστική. Η αποκάλυψη του ονόματος γίνεται μετά την αγορά του έργου, οπότε εκεί βρίσκεται η «έκπληξη»! Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν στο πρόγραμμα στήριξης αστέγων της «Κλίμακας». Μάλιστα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα έργα προκαταβολικά, στο ειδικά δημιουργημένο λήμμα surprise v της ιστοσελίδας του artAZ.

Κωνσταντίνος Βραζιώτης: Dolled Up

Στήριξη, ενημέρωση, αλληλεπίδραση

Η φετινή έκθεση, που διαφοροποιείται από τις προηγούμενες, όπως υποδηλώνει και ο προσδιορισμός «Special Edition»,  πλαισιώνεται από μία σειρά δράσεων, οι οποίες έχουν στόχο να ενισχύσουν τον σκοπό της στήριξης των αστέγων, να προσφέρουν ενημέρωση, αλλά και να ενθαρρύνουν την αλληλεπίδραση του κοινού με τη σύγχρονη τέχνη. Ιδιαίτερα τρυφερό είναι  το μήνυμα αλληλεγγύης, που δίνει η συμμετοχή 10 μαθητών από το 2o Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, οι οποίοι - υπό την καθοδήγηση της εικαστικού Έλενας Καραγιάννη - δημιούργησαν τα δικά τους έργα, θέλοντας να αποδείξουν ότι όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε.

Γιώργος Χαδούλης: Cha Cha Chair

Δύο εγκαταστάσεις, με θέμα την αγάπη, από την εικαστικό Έλλη Γρίβα και το κορυφαίο δίδυμο της ελληνικής Urban & Street Art σκηνής, SER & Σιμόνη Φοντάνα, μια σιωπηλή δημοπρασία με έργα των ελλήνων καλλιτεχνών Γιώργου Χαδούλη και Κωνσταντίνου Βραζιώτη και του γερμανού Flying Fortress είναι μερικές μόνο από τις «εκπλήξεις», που περιμένουν τους επισκέπτες.

Πληροφορίες
Πολιτιστικό κέντρο «Ρομάντσο»: Αναξαγόρα 3 - 5, Ομόνοια, τηλ.: 216 7003325. Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου: 19:30 - 22:30, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου: 12:00 - 22:00, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου: 12:00 - 15:00. Παραλαβή έργων: Κυριακή 23 Φεβρουαρίου: 12:00 - 15:00 ή κατόπιν συνεννόησης.

naftemporiki.gr

 

 

 

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή