«Πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση» πίσω από τη διπλή δολοφονία στο Ν. Ηράκλειο

Βρέθηκε στικάκι το οποίο περιέχει προκήρυξη για το χτύπημα έξω από τα γραφεία της Χ.Α.
Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013 20:30
UPD:23:01
REUTERS/JOHN KOLESIDIS

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο σημείο της ένοπλης επίθεσης (φωτογραφία αρχείου).

Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκεται από το Σάββατο το απόγευμα στικάκι USB το οποίο φέρεται να περιέχει προκήρυξη με την οποία αναλαμβάνεται η ευθύνη για τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Την ευθύνη, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να αναλαμβάνει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο zougla.gr, άγνωστος κάλεσε στα γραφεία του σημειώνοντας ότι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, στην είσοδο του μνημείου των πεσόντων, υπήρχε μπλε σακούλα, εντός της οποίας βρισκόταν φάκελος με στικάκι με την προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης.

Όπως μετέδωσε η Δημόσια Τηλεόραση, εκφράζονται εκτιμήσεις ότι «η προκήρυξη είναι γνήσια».

EURONEWS

Ο συντάκτης της προκήρυξης αναφέρει ότι το χτύπημα έγινε «ως αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά και άλλα καθάρματα-μέλη του νεοναζιστικού κόμματος» και απειλεί όλα τα μέλη της Χρυσής Αυγής και όσους την προσεγγίζουν, τονίζοντας ότι δεν θα τους σώσει η «δημοκρατική» αστυνομία που «συνεργάζεται μαζί τους».

Χ.Α.: «Θρασύδειλοι δολοφόνοι της Άκρας Αριστεράς»

Για άθλιο και ανόητο μανιφέστο των «θρασύδειλων δολοφόνων» το οποίο αποδεικνύει πως ανήκουν στην εγκληματική ιδεολογική μήτρα της Άκρας Αριστεράς κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή της, η Χρυσή Αυγή.

Ομιλεί παράλληλα για «χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά» η οποία εξέθρεψε και άφησε ανενόχλητα «αυτά τα αποβράσματα» να σκοτώνουν, την ώρα που οι υπηρεσίες της αναζητούσαν τα «ανύπαρκτα οπλοστάσια της Χρυσής Αυγής».

«Η προδοτική κοινοβουλευτική Αριστερά του Τέξας και του London School of Εconomics συνεχίζει να υπερασπίζεται τρομοκράτες της ίδιας συνομοταξίας με τους δειλούς δολοφόνους του Νέου Ηρακλείου», συνεχίζει η οργάνωση, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει τη δράση της ώστε λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί «αυτού του άνανδρου εγκλήματος».

Δημοφιλή