Νέα ΜΕΡΑ: «Ναι» στο ευρώ όχι όμως με κάθε κόστος

Παρουσίαση του νέου κόμματος από τον Χρ. Ζώη
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013 15:13
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

«Ναι στο ευρώ, όχι όμως με κάθε κόστος» είναι η θέση της Νέας ΜΕΡΑΣ, όπως τη διατύπωσε σήμερα ο Χρήστος Ζώης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο πρόεδρος του νεοιδρυθέντος κόμματος απευθύνθηκε στους «σοφούς ανθρώπους που στέκουν βουβοί και αδρανείς», τους οποίους φιλοδοξεί -όπως είπε- να αφυπνίσει και να εκφράσει.

Υποστήριξε ακόμη ότι υπάρχει χώρος για νέο πολιτικό σχηματισμό και συμπλήρωσε πως στόχος του είναι να γίνει η Νέα ΜΕΡΑ μια πολιτική δύναμη «υπολογίσιμη και όχι μόνο».

Στόχος να γίνει η Νέα ΜΕΡΑ μια πολιτική δύναμη «υπολογίσιμη και όχι μόνο»

Ο κ. Ζώης ανέφερε επίσης ότι ο επικεφαλής του κόμματος δε θα είναι αυτοδικαίως και υποψήφιος πρωθυπουργός και πως αυτός θα υποδειχθεί από το κόμμα μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.

Όσον αφορά τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο πρόεδρος της Νέας ΜΕΡΑΣ τάχθηκε κατά μιας ευρωπαϊκής ενοποίησης υπό την ηγεμονία μιας χώρας και αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Κύπρο είπε ότι τούτες τις μέρες «είμαστε όλοι Κύπριοι».

Σύμφωνα με τον κ. Ζώη, το μάθημα από την Κύπρο είναι ότι «οφείλουμε να αγωνιζόμαστε». Σημείωσε ακόμη ο φόβος μιας πιθανής αποτυχίας που επιφέρει αδράνεια καθιστά βέβαιη την ήττα πριν δοθεί καν η μάχη.

«Το δεύτερο μάθημα», πρόσθεσε, «είναι ότι πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι» και συνέχισε λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να έχει έτοιμα εναλλακτικά σχέδια για το μέλλον.

Ιδρύσαμε αυτό το κόμμα γιατί πιστεύουμε ότι αυτό επιβάλλουν οι κοινωνικές ανάγκες, βλέπουμε τους εαυτούς μας ως εκπροσώπους αυτών που δεν εκπροσωπούνται από κανέναν σήμερα και θα τους εκφράσουμε

Χρήστος Ζώης, επικεφαλής της Νέας ΜΕΡΑΣ

«Ιδρύσαμε αυτό το κόμμα γιατί πιστεύουμε ότι αυτό επιβάλλουν οι κοινωνικές ανάγκες, βλέπουμε τους εαυτούς μας ως εκπροσώπους αυτών που δεν εκπροσωπούνται από κανέναν σήμερα και θα τους εκφράσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δε ζήτησε εκλογές γιατί, όπως είπε, «δεν είναι η δουλειά μας να ζητάμε εκλογές, αλλά να αναδεικνύουμε αυτό που πρέπει να γίνει».

Αναφορικά με πιθανές συνεργασίες με άλλα κόμματα, ο κ. Ζωής απάντησε: «Δεν έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας δεύτερες ή τρίτες επιδιώξεις, ελπίζουμε να πείσουμε τους Έλληνες».

Παρατήρησε επίσης πως μετά τις εκλογές καταβάλλεται μία προσπάθεια να χτιστεί ένα νέο δίπολο και διαχωριστικές γραμμές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. «Η κοινωνία, όμως, "δεν τσιμπάει", αντιστέκεται, και δεν επιτρέπει σε κανέναν να ευελπιστεί ότι θα αυξήσει τα ποσοστά του εξαιτίας της πόλωσης. Περιμένει να ακούσει νέες προτάσεις που θα σφυρηλατήσουν την εθνική ενότητα», σημείωσε.

Η Νέα ΜΕΡΑ έρχεται να καλύψει ένα πολιτικό κενό, συνέχισε ο πρόεδρος του νέου κόμματος, τονίζοντας πως από τη μια είναι τα μνημονιακά κόμματα, «που έχουν ως δόγμα ότι είναι μάταιο να αγωνίζεσαι, αλλά να ακούς ό,τι επιβάλλουν οι ισχυροί», από την άλλη «ένας στείρος και θολός λόγος, που αντιπαρατίθεται σε αυτό το δόγμα» και «όσοι δεν είναι εγκλωβισμένοι στο δίπολο περιμένουν να φανεί κάτι νέο».

«Είμαστε απλοί άνθρωποι μπροστά σε σοφούς που περιμένουν να σπάσουν την αδράνειά τους και τη βουβαμάρα τους, και να τους κινητοποιήσουμε να βγουν μπροστά», είπε χαρακτηριστικά.

Γνωστοποίησε τέλος ότι αύριο θα υποβάλει αίτημα για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Επίσης θα ζητήσει να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής και τον αρχιεπίσκοπο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δημοφιλή