Υπ. Ναυτιλίας: Πρωτοβουλία κατά της πειρατείας στη Δυτ. Αφρική

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013 12:42
EPA/RICARDO ALBERTO PEREZ IRUELA/SPANISH DEFENCE MINISTRY/HANDOUT

Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της πειρατείας στη θαλάσσια περιοχή της Δυτικής Αφρικής, αναλαμβάνει στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) το υπουργείο Ναυτιλίας, μετά από τα πρόσφατα περιστατικά ενόπλων επιθέσεων κατά πλοίων.

Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου είναι η ανάληψη δράσης από τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των ενόπλων επιθέσεων, πριν αυτό λάβει διαστάσεις ανάλογες από εκείνες που σημειώνονται στη θαλάσσια περιοχή του Άντεν και ανοικτά των ακτών της Σομαλίας.

Στην κατεύθυνση αυτή, η ελληνική ναυτιλιακή διοίκηση υπέβαλε σχετικό έγγραφο εργασίας στη Γραμματεία του ΙΜΟ προκειμένου να συζητηθεί κατά τις εργασίες της 92ης Συνόδου της Επιτροπής Ναυτικής Ασφάλειας (MSC) τον προσεχή Ιούνιο.

Στο έγγραφο επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, η ανάγκη παροχής τεχνικής βοήθειας και μεταφοράς τεχνογνωσίας, όπου απαιτείται, προς τις παράκτιες χώρες της Δυτικής Αφρικής, προκειμένου οι τελευταίες σε συνεργασία με τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα να αντιμετωπίσουν από κοινού το πρόβλημα της πειρατείας και των ενόπλων επιθέσεων κατά των πλοίων και ναυτικών.

Δημοφιλή