Επί τάπητος το θέμα για τη δημοσίευση των ισολογισμών

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012 13:51
UPD:20/07/2012 07:58

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου (αριστερά) και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Π. Σκουρλέτης συζήτησαν για το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν το χώρο των ΜΜΕ.

Το θέμα της δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες καθώς και το σύνολο των προβλημάτων στο χώρο των ΜΜΕ τέθηκαν επί τάπητος στην πρώτη συνάντηση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Στη σύσκεψη, που έγινε έπειτα από πρωτοβουλία του κ. Σκουρλέτη, τέθηκαν επίσης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ τα κρίσιμα ζητήματα της ΕΡΤ και των αναγκαίων μέτρων που πρέπει να ληφθούν ώστε να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία της, η αναβάθμισή της και η προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της. Επιπλέον αναφορά έγινε στο ρόλο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Κατά τη συνάντηση, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ έγινε αναφορά στο σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν το χώρο των ΜΜΕ, τα ιδιαίτερα προβλήματα του επαρχιακού Τύπου αλλά και του υπερδανεισμού των μεγάλων τηλεοπτικών και εκδοτικών συγκροτημάτων. Επιπλέον, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα προβλήματα των εργαζομένων στο χώρο της ενημέρωσης.

Ξεχωριστό θέμα στη συζήτηση αποτέλεσε ο όρος της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών στο νέο ψηφιακό περιβάλλον.

Δημοφιλή