Πρωτοψάλτη και Κορκολής ερμηνεύουν τραγούδια σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη

Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2012 12:58
UPD:13:01

Η μελοποιημένη ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη αποτελεί το «κύκνειο άσμα» του φετινού προγράμματος του Μικρού Θεάτρου Αρχαίας Επιδαύρου, το οποίο ολοκληρώνεται με το ρεσιτάλ της Αλκηστις Πρωτοψάλτη και του Στέφανου Κορκολή, την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ.

Τιμώντας τον αγαπημένο τους ποιητή, η Αλκηστις Πρωτοψάλτη και ο συνθέτης και σολίστ στο πιάνο Στέφανος Κορκολής θα δώσουν συναυλία με τραγούδια σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη.

Ερμηνεύοντας τον κύκλο των τραγουδιών του Ηλία Ανδριόπουλου, «Προσανατολισμοί», πάνω σε ποιήματα της πρώτης συλλογής του Οδυσσέα Ελύτη και κάνοντας τιμητική αναφορά σε άλλα γνωστά τραγούδια που βασίστηκαν στην ποίησή του, σε συνθέσεις των Μάνου Χατζηδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Δημήτρη Λάγιου και άλλων συνθετών, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη θα απαγγείλει, επίσης, ποιήματά του, ενώ ο Στέφανος Κορκολής θα παρουσιάσει μία εντελώς διαφορετική καλλιτεχνική προσέγγιση του ποιητικού του έργου.

Ο σπουδαίος μας ποιητής

Ο Οδυσσέας Ελύτης (1911 - 1996) -φιλολογικό ψευδώνυμο του Οδυσσέα Αλεπουδέλη, ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές, μέλος της λογοτεχνικής γενιάς του ’30. Διακρίθηκε το 1960 με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης και με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, το 1979.

Γνωστός για τα ποιητικά του έργα «Άξιον Εστί», «Ήλιος ο πρώτος», «Προσανατολισμοί» και άλλα, διαμόρφωσε ένα προσωπικό ποιητικό ιδίωμα και θεωρείται ένας από τους ανανεωτές της ελληνικής ποίησης. Πολλά ποιήματά του μελοποιήθηκαν, ενώ συλλογές του έχουν μεταφραστεί σε πολλές ξένες γλώσσες. Το έργο του περιελάμβανε, ακόμα, μεταφράσεις ποιητικών και θεατρικών έργων.

Υπήρξε μέλος της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Έργων Τέχνης και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κριτικής, αντιπρόσωπος στις Rencontres Internationales της Γενεύης και Incontro Romano della Cultura της Ρώμης.

Πληροφορίες

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, Παλαιά Επίδαυρος - Αργολίδα, τηλ.: 27530 22026. Τιμές εισιτηρίων: 25 (ζώνη Α), 20 (ζώνη Β), 10 (φοιτητικό - ζώνη Β, ΑΜΕΑ) ευρώ.

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή