Στον Αρειο Πάγο οι εκκρεμείς υποθέσεις κατ' εντολήν Βρούτση

«Μαϊμού» συντάξεις και επιδόματα
Τρίτη, 07 Αυγούστου 2012 14:53
UPD:18:47

Κατεπείγουσα εντολή στις διοικήσεις όλων των Φορέων εποπτείας του Υπουργείου να παραδώσουν άμεσα το σύνολο των σχετικών εκκρεμών υποθέσεων στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με χρονικό περιθώριο την 17η Αυγούστου 2012, έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ,Γιάννης Βρούτσης, μία ημέρα μετά τη συνάντησή του με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθ. Κατσιρώδη.

Κατεπείγουσα εντολή στις διοικήσεις όλων των Φορέων εποπτείας του υπουργείου Εργασίας να παραδώσουν το σύνολο των εκκρεμών υποθέσεων που αφορούν «μαϊμού» συντάξεις και επιδόματα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έως την 17η Αυγούστου 2012, έδωσε ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης, μία ημέρα μετά τη συνάντησή του με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθ. Κατσιρώδη.

Παράλληλα, ζήτησε την άμεση εντατικοποίηση των ελέγχων από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί και να παταχθεί άμεσα η παραβατικότητα σε κάθε μορφή της από οποιονδήποτε κι αν προέρχεται.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπ. Εργασίας τονίζεται ότι κάθε νέα υπόθεση που θα προκύπτει από την ελεγκτική δραστηριότητα της διοίκησης -απογραφές, ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και επιτόπιοι ιατρικοί έλεγχοι- θα αποστέλλεται εφεξής και στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου με ταυτόχρονη ενημέρωση του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Παναγιώτη Κοκκόρη.

Όπως επισημαίνεται, κατ' αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένας μόνιμος και ολοκληρωμένος μηχανισμός παρακολούθησης και ελέγχου των υποθέσεων παράνομης χορήγησης και είσπραξης κοινωνικών παροχών, σε αντιδιαστολή με ότι ίσχυε μέχρι σήμερα.

Λίγο αργότερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κατσιρώδης, με παραγγελία του στους εισαγγελείς εφετών όλης της χώρας, ζήτησε την κατ' απόλυτη προτεραιότητα διενέργεια έρευνας, για τον εντοπισμό και την άμεση παραπομπή σε δίκη όσων λάμβαναν συντάξεις και προνοιακά επιδόματα χωρίς να τα δικαιούνται.

Δημοφιλή