Αίγυπτος: Νέες επιθέσεις ισλαμιστών στη μεθόριο του Σινά

Με αεροπορικές επιδρομές απάντησαν οι Αιγύπτιοι
Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2012 07:24
UPD:09/08/2012 08:18

Τα ένοπλα επεισόδια σημειώθηκαν λίγες μόλις μέρες μετά τη φονική επίθεση ισλαμιστών στη μεθόριο του Σινά, κατά την οποία σκοτώθηκαν 16 συνοριοφύλακες.

Nέες επιθέσεις εξαπέλυσαν τα μεσάνυχτα ισλαμιστές μαχητές σε σημεία ελέγχου του αιγυπτιακού στρατού και της αστυνομίας, στις παρυφές της Αλ-Αρίς, πρωτεύουσας της βόρειας επαρχίας του Σινά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις Αιγύπτιοι στρατιώτες. Αμεση ήταν απάντηση του αιγυπτιακού στρατού με αεροπορικές επιδρομές κατά των ισλαμιστών. Τα ένοπλα επεισόδια σημειώθηκαν λίγες μόλις μέρες μετά τη φονική επίθεση ισλαμιστών στη μεθόριο του Σινά, κατά την οποία σκοτώθηκαν 16 συνοριοφύλακες.

«Αγνωστοι ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε σημείο ελέγχου στον βασικό δρόμο μεταξύ Αλ-Αρίς και Ράφα (μια πόλη που βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ), μετέδωσε το αιγυπτιακό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΕΝΑ. Οι δυνάμεις ασφαλείας ανταπέδωσαν τα πυρά και οι ένοπλοι κατέφυγαν σε γύρω λόφους, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν αξιωματούχοι. Η ανταλλαγή πυρών συνεχίστηκε μέχρι αργά τη νύχτα, ενώ όπως έγινε γνωστό από τα πυρά των ενόπλων τραυματίστηκαν ένας αξιωματικός και δύο στρατιώτες του αιγυπτιακού στρατού, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η Αίγυπτος απάντησε με αεροπορικές επιθέσεις κατά τις οποίες σύμφωνα με το διαδικτυακό τόπο του κρατικού πρακτορείου Αλ Αχράμ, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 ύποπτοι ισλαμιστές μαχητές. Αυτόπτες μάρτυρες στην πόλη Σέιχ Ζουάιντ 10 χιλιόμετρα από τη Γάζα, ανέφεραν στο ιστότοπο Αλ Αχράμ ότι είδαν δύο στρατιωτικά αεροσκάφη να υπερίπτανται και άκουσαν ήχους εκρήξεων. Αλλοι αυτόπτες μάρτυρες, σε μια κοντινή περιοχή, δήλωσαν ότι είδαν τρία αυτοκίνητα να φλέγονται.

REUTERS

Στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε λίγο αργότερα το θάνατο 20 ισλαμιστών από την αεροπορική επιδρομή, διευκρινίζοντας ότι η επιχείρηση του αιγυπτιακού στρατού συνεχίζεται.

Την ίδια ώρα, επεισόδια ξέσπασαν στην πόλη της Αλ Αρίς μετά την κλιμάκωση των επιθέσεων κατά των δυνάμεων ασφαλείας. Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας, φωνάζοντας «ο Θεός είναι μεγάλος», και απαιτώντας προστασία από τις ένοπλες επιθέσεις.

Η επίθεση νωρίτερα κατά σημείου ελέγχου ασφαλείας στην πόλη Αλ- Αρίς εξόργισε τους πολίτες, καθώς όπως προαναφέρθηκε, έρχεται λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά τη φονική επίθεση ενόπλων κατά συνοριακού φυλακίου στη μεθόριο του Σινά.

Δημοφιλή