ΗΠΑ: Στο αρχείο έρευνα σε βάρος της Goldman Sachs για απάτη

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012 19:59
UPD:19:59

Στο αρχεία τέθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ έρευνα που διενεργείτο σε βάρος της Goldman Sachs, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η επενδυτική τράπεζα είχε παραπλανήσει τους επενδυτές πουλώντας τους χρηματοοικονομικά προϊόντα με την εγγύηση εμπραγμάτων ασφαλειών ακινήτων πριν από την κρίση.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης έλαβε την απόφαση αυτή μετά τη δημοσιοποίηση μιας κοινοβουλευτικής έκθεσης για την υπόθεση, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

«Μετά από προσεκτική εξέταση των πληροφοριών που περιέχονται στην κοινοβουλευτική έκθεση, και περισσότερο από ένα χρόνο λεπτομερούς έρευνας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και πολλές άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του FBI, κατέληξαν στο συμπέρασμα, σύμφωνα με το δίκαιο και τα διαθέσιμα στοιχεία μέχρι σήμερα, ότι δεν υπάρχουν βάσιμα στοιχεία για άσκηση ποινικής δίωξης κατά της Goldman Sachs ή οποιουδήποτε από τους υπαλλήλους της, σύμφωνα με τις κατηγορίες της εν λόγω κοινοβουλευτικής έκθεσης», τονίζει η ανακοίνωση.

«Είμαστε ευτυχείς που αυτό το πρόβλημα είναι πλέον πίσω μας», δήλωσε από την πλευρά του εκπρόσωπος της Goldman Sachs στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Σχολιασμένα