Νέο δ.σ. στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 15:22
UPD:16:06

Την αντικατάσταση του προέδρου και των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Νέος πρόεδρος του δ.σ. ορίζεται με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Κ. Τζαβάρα, ο κ. Δημήτρης Δεληπέτρος, νομικός, τ. στέλεχος της Τραπέζης της Ελλάδας και ως μέλη οι:

1) Παναγιώτης Θανασούλας, Οικονομολόγος

2) Νικόλας Μίνως, Συντηρητής, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του ΥΠΑΙΘΠΑ

3) Ιωάννης Τσακοπιάκος, Υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του ΥΠΑΙΘΠΑ

4) Έλενα Κουντούρη, Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Εθνικού Αρχείου Μνημείων της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του ΥΠΑΙΘΠΑ

5) Κωνσταντίνος Φρυσίρας, Μηχανολόγος Μηχανικός, Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτιρίων της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του ΥΠΑΙΘΠΑ

6) Απόστολος Ακρίβος, Συντηρητής, Προϊστάμενος του Τμήματος Συντήρησης της Γ’ Ε.Π.Κ.Α της Γενικής Γραμματεία Πολιτισμού του ΥΠΑΙΘΠΑ

Η θητεία του νέου δ.σ. είναι τριετής.

Όπως διευκρινίζεται, εκτός του προέδρου, για πρώτη φορά τα μέλη του δ.σ. επελέγησαν από τα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου, με κριτήριο την εμπειρία και τη γνώση που έχουν αποκομίσει μέσα από την πολυετή θητεία τους σε αντικείμενα αντίστοιχα με τις δραστηριότητες του ΤΑΠΑ.

Σκοπός είναι η πλήρης αναμόρφωση και αναδιάρθρωση του Ταμείου που, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, διαθέτει το προνόμιο να έχει δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στην αναπαραγωγή των μνημείων του ελληνικού πολιτισμού.

Κατά τη συνάντηση που είχε με τα νέα μέλη του δ.σ. ο κ. Τζαβάρας τους κάλεσε να επιδείξουν προσήλωση στους στόχους και να αγωνιστούν με καθημερινό μόχθο και πίστη ότι προσφέρουν, σε κρίσιμες ώρες, πολύτιμες υπηρεσίες στη χώρα.

Εξειδικεύοντας τις προτεραιότητες του Οργανισμού, ο κ. Τζαβάρας αναφέρθηκε κυρίως στην αύξηση των εσόδων από τα εισιτήρια που σύμφωνα με μελέτη μπορούν να ξεπεράσουν τα διπλάσια, την ορθολογικότερη και διαφανέστερη οικονομική εκμετάλλευση των ακίνητων ιδιοκτησίας του Υπουργείου και την αναμόρφωση του δικτύου πώλησης των αντικειμένων, μέσω της ίδρυσης νέων πωλητηρίων, του εκσυγχρονισμού και της επέκτασης των υπαρχόντων και χρήση του συστήματος ηλεκτρονικής πώλησης σε όλο τον κόσμο αλλά και της έκδοσης οδηγών και βιβλίων που δυστυχώς έχει εγκαταλειφθεί.

Σε αυτό το πλαίσιο όρισε αυστηρό χρονοδιάγραμμα τριών μηνών εντός των οποίων θα πρέπει να παρουσιαστούν σαφή και μετρήσιμα αποτελέσματα της εφαρμογής των αποφάσεων και πρωτοβουλιών του δ.σ., ενώ ζήτησε καθημερινή ενημέρωση για τις ενέργειές τους. Επίσης, συνέστησε στο νέο πρόεδρο Δημήτρη Δεληπέτρο να προχωρήσει άμεσα σε κατανομή αρμοδιοτήτων, προκειμένου να αποφευχθούν καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των ζητημάτων που διαχειρίζεται το Ταμείο.

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή