«Κατεβάζουν ρολά» τα φαρμακεία του Πειραιά

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 19:17
UPD:12/09/2012 06:53

Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για τη στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, που, όπως υποστηρίζουν, «αφήνει απλήρωτους τους φαρμακοποιούς, ενώ υπάρχουν τα χρήματα για την αποπληρωμή του μηνός Ιουνίου».

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν σήμερα οι φαρμακοποιοί του Πειραιά, μετά τη χθεσινή απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου τους, ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για τη στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, που, όπως υποστηρίζουν, «αφήνει απλήρωτους τους φαρμακοποιούς, ενώ υπάρχουν τα χρήματα για την αποπληρωμή του μηνός Ιουνίου, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την οικονομική τους κατάσταση και τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκονται».

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά (ΦΣΠ), κάνει λόγο για εκβιασμούς από την πλευρά του υπουργείου και συνθήκες ανασφάλειας που «τεχνηέντως» προσπαθεί να δημιουργήσει. Παράλληλα, καλεί τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο να αναβάλει τη Γενική του Συνέλευση (που είναι προγραμματισμένη για τις 15 Σεπτεμβρίου), εφόσον δεν υπάρξει η πληρωμή της 12ης Σεπτεμβρίου, που αποτελεί την απαρχή του χρονοδιαγράμματος πληρωμών του υπουργείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή