ΔΝΤ: Εποικοδομητικές οι συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012 19:30
UPD:19:47

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο γνωστοποιεί ότι η αποστολή των εκπροσώπων των δανειστών θα έχει μία σύντομη διακοπή των διαβουλεύσεών του στην Ελλάδα σχετικά με την αναθεώρηση του προγράμματος, ενώ αναμένεται να επιστρέψει στη χώρα μας μετά από περίπου μια εβδομάδα.

«Εποικοδομητικές» χαρακτηρίζει το ΔΝΤ τις συζητήσεις της τρόικας με τις ελληνικές αρχές για την αξιολόγηση του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας.

Στην ανακοίνωσή του, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο γνωστοποιεί ότι η αποστολή των εκπροσώπων των δανειστών θα έχει μία σύντομη διακοπή των διαβουλεύσεών του στην Ελλάδα σχετικά με την αναθεώρηση του προγράμματος, ενώ αναμένεται να επιστρέψει στη χώρα μας μετά από περίπου μια εβδομάδα.

Στο διάστημα αυτό, προστίθεται στην ανακοίνωση, μέλη της αποστολής θα παραμείνουν στην Αθήνα προκειμένου να βοηθήσουν σε τεχνικής φύσης θέματα, ενώ οι επαφές θα συνεχιστούν εξ αποστάσεως.

«Η αποστολή είχε εποικοδομητικές συζητήσεις με τις (ελληνικές) αρχές έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας αρκετή πρόοδο στο διάστημα αυτό. Η αποστολή προσβλέπει στη συνέχιση των συζητήσεων αυτών σύντομα, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για ένα σύνολο οικονομικών πολιτικών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για την επιτυχή ολοκλήρωση της αναθεώρησης», καταλήγει η ανακοίνωση.