Ιταλία: Εντείνεται η αντιπαράθεση Μπερλουσκόνι - Φραντσεσκίνι

Κυριακή, 14 Ιουνίου 2009 16:33

Εντείνεται η αντιπαράθεση μεταξύ του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι και του επικεφαλής του «Δημοκρατικού Κόμματος» Ντάριο Φραντσεσκίνι, μετά τις δηλώσεις του πρώτου ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια ανατροπής του πρωθυπουργού που εξέλεξε ο ιταλικός λαός, με κάποιον άλλον, μη εκλεγμένο».

O Μπερλουσκόνι πρόσθεσε, ότι «έχουν προβληθεί τέσσερα μεγάλα ψεύδη: σχέσεις με ανήλικες, γνωριμία με την Νοέμι, επαφές με το Βρετανό δικηγόρο Ντέϊβιντ Μίλς και ιδιωτική χρήση κυβερνητικών πτήσεων».

Ο Iταλός πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους «νέους βιομήχανους» της χώρας, στην τοποθεσία Νάντα Μαργκερίτα Λίγκουρε, κοντά στην Γένοβα, τόνισε ότι «όλα αυτά ζημίωσαν σοβαρά την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό», και τους κάλεσε «να κάνουν κάτι το χειροπιαστό, να σταματήσουν να εξασφαλίζουν διαφημιστικές καταχωρίσεις στις εφημερίδες εκείνες, οι οποίες,καθημερινά - μαζί με την αριστερά - τραγουδούν το άσμα της απαισιοδοξίας».

Απαντώντας στο Μπερλουσκόνι, ο επικεφαλής του «Δημοκρατικού Κόμματος» δήλωσε: «έφτασε η στιγμή να πούμε φτάνει, διότι σε κάθε δημοκρατικό πολίτευμα, όποιος κυβερνά πρέπει να δέχεται τις κριτικές και όχι να μιλά για προσπάθειες ανατροπής».

Ο Φραντσεσκίνι, τόνισε επίσης ότι «ο Καβαλιέρε χαρακτηρίζεται από πραγματική εμμονή κατά της ελευθεροτυπίας» και κάλεσε τον Τύπο, το δικαστικό σώμα και όλη την αντιπολίτευση να εργασθούν για την υπεράσπιση του πλουραλισμού.

«Ο Μπερλουσκόνι μπορεί να διαθέτει όσα χρήματα, δύναμη και αλαζονεία θέλει, αλλά εγώ δεν τον φοβάμαι» κατέληξε ο κ. Φραντσεσκίνι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοφιλή