Λου Ριντ: Έκδοση με άγνωστα ποιήματα του εμβληματικού καλλιτέχνη

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 17:59

Άγνωστα ποιήματα του Λου Ριντ, του εμβληματικού τραγουδιστή και συνθέτη της ροκ, πρόκειται να δημοσιευθούν σε ένα νέο βιβλίο. Με τίτλο «Do Angels Need Haircuts?»,  το βιβλίο, που θα εκδοθεί τον Απρίλιο, θα περιλαμβάνει και παλαιότερα άγνωστα ποιήματα του θρύλου των Velvet Underground.

Μόνο τρία από τα δώδεκα ποιήματα και τις μικρές ιστορίες της συλλογής έχουν δημοσιευθεί στο παρελθόν.

Ο Ριντ, ο οποίος πέθανε το 2013, ήταν ένας από τους πιο ξεχωριστούς τραγουδοποιούς του 20ού αιώνα. Ξεκίνησε με τους Velvet Underground και μετέπειτα  ακολούθησε σόλο καριέρα και έγραψε μεγάλες επιτυχίες όπως το «Perfect Day» και το «Walking on the Wild Side». Ηχογράφησε είκοσι άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένου του «Lulu» σε συνεργασία με τους Metallica.

Τα ποιήματα γράφτηκαν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου έξι μηνών, το 1970, όταν ο Ριντ εγκατέλειψε τη μπάντα και επέστρεψε στο Λονγκ Άιλαντ για να εργαστεί για τη λογιστική εταιρεία του πατέρα του.

Η συλλογή θα περιλαμβάνει έναν επίλογο από τη χήρα του, Λόρι Άντερσον, και προλόγους του ίδιου του Ριντ.

Θα συνοδεύεται, επίσης, από ηχογραφήσεις -απαγγελίες των ποιημάτων από τον τραγουδιστή στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου στη Νέα Υόρκη, το 1971. Λέγεται ότι ο ποιητής Άλεν Γκίνσμπεργκ ήταν στο ακροατήριο.

Τα ποιήματα αποτελούν μέρος του Αρχείου του Λου Ριντ, που αποκτήθηκε από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης μετά τον θάνατο του τραγουδιστή.

«Από το Αρχείο Λου Ριντ θα δημοσιευθεί σπάνιο και μοναδικό υλικό από τη συναρπαστική συλλογή του έργου ζωής του Λου Ριντ. Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε με αυτά τα ποιήματα. Ο Λου ήταν κατά βάθος λογοτέχνης και κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου σκέφτηκε να εγκαταλείψει τη μουσική για να ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι» δήλωσε ο υπεύθυνος του Αρχείου, Ντον Φλέμινγκ.

naftemporiki.gr

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή