«Θησαύριζαν» πουλώντας δήθεν επώνυμα υποδήματα μέσω social media

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 16:53
UPD:16:56
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Γ.Α.Δ.Α.

φωτογραφία αρχείου 

Πάνω από 1.300 άτομα εξαπάτησαν μέσω διαδικτύου επιτήδειοι, οι οποίοι αποκόμισαν πάνω από 100.000 ευρώ, πουλώντας υποδήματα ευτελούς αξίας ως επώνυμα, μέσω facebook. 

Σχηματίστηκε δικογραφία για κατ' επάγγελμα απάτη μέσω διαδικτυακών πωλήσεων σε βάρος τεσσάρων ατόμων, 62, 43, 39 και 34 ετών, τα οποία αναρτούσαν τις παραπλανητικές αγγελίες πώλησης επώνυμων υποδημάτων σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές, τα οποία έστελναν μέσω αντικαταβολής.

Οι εμπλεκόμενοι διαχειρίζονταν συνολικά επτά λογαριασμούς (προφίλ) στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Φέρονταν ως ιδιοκτήτες εταιρειών εμπορίας υποδημάτων, είτε με έδρα τη Βουλγαρία και παράρτημα στην Αττική, είτε με έδρα σε περιοχές της Αττικής. Παρόλα αυτά σε αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε δεν υφίστανται επιχειρήσεις και καταστήματα στις δηλωμένες διευθύνσεις.

«Από την μέχρι στιγμής έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι κατάφεραν και εξαπάτησαν το τελευταίο εξάμηνο, συνολικά 1.353 αγοραστές, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό κέρδος που ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 100.556 ευρώ», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ. 

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, ενώ ενημερώθηκαν και οι συναρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες.

Δημοφιλή