Η Ρωσία ενδέχεται να ζητήσει από τις ΗΠΑ μείωση διπλωματικού προσωπικού

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 12:33
UPD:12:39
SHUTTERSTOCK

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δεν αποκλείει να ζητήσει από τις ΗΠΑ να μειώσουν το διπλωματικό προσωπικό τους στη Ρωσία σε 300 πρόσωπα ή λιγότερα, δήλωσε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Βόρειας Αμερικής του υπουργείου Γκεόργκι Μπορισένκο.

Τον Ιούλιο, η Μόσχα ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν τον αριθμό του διπλωματικού και τεχνικού προσωπικού τους που εργάζεται στη Ρωσία κατά περίπου 60%, στα 455 πρόσωπα, στο πλαίσιο διπλωματικής διένεξης.

Ο αριθμός 455 ορίσθηκε ώστε να αντανακλά τον συνολικό αριθμό των Ρώσων διπλωματών που εργάζονται στις ΗΠΑ και περιλαμβάνει επίσης τους Ρώσους πολίτες που εργάζονται στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ο κ. Μπορισένκο στο πρακτορείο.

«Το γεγονός ότι το καλοκαίρι συνυπολογίσαμε τους ανθρώπους που εργάζονται για την αποστολή της Ρωσίας στον ΟΗΕ, ήταν ένδειξη καλής θέλησης», δήλωσε ο κ. Μπορισένκο στο RIA.

«Αν δεν το εκτίμησαν, έχουμε πλήρες δικαίωμα να μειώσουμε τον αριθμό των Αμερικανών διπλωματών», δήλωσε προσθέτοντας ότι η Μόσχα ενδέχεται να πάψει να λαμβάνει υπόψη το ρωσικό προσωπικό στον ΟΗΕ, όταν υπολογίζει τι σημαίνει ισοδυναμία στην εκπροσώπηση των δύο χωρών.

«Σ' αυτή την περίπτωση, ο αριθμός του αμερικανικού προσωπικού στη Ρωσία θα πρέπει να μειωθεί στο επίπεδο των 300 ή λιγότερων», δήλωσε.

Δημοφιλή