Ολλανδία: Βαν με φιάλες αερίου εντοπίστηκε κοντά σε συναυλιακό χώρο

Δήμαρχος Ρότερνταμ: H προειδοποίηση για την απειλή επίθεσης προήλθε από την ισπανική αστυνομία
Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017 23:14
UPD:24/08/2017 08:09
EPA/ARIE KIEVIT

Βαν με ισπανικές πινακίδες κυκλοφορίας, γεμάτο με φιάλες αερίου, εντοπίστηκε κοντά στον συναυλιακό χώρο στο Ρότερνταμ όπου επρόκειτο να εμφανιστεί το συγκρότημα Allah-Las, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Αχμέντ Αμπουταλέμπ, λίγες ώρες μετά την ακύρωση της συναυλίας λόγω «τρομοκρατικής απειλής».

Ο οδηγός του βαν -ο οποίος σύμφωνα με την El Pais είναι Ισπανός υπήκοος- συνελήφθη, ενώ η προειδοποίηση για την απειλή επίθεσης προήλθε από την ισπανική αστυνομία, δήλωσε ο δήμαρχος του Ρότερνταμ.

Πάντως, ο ίδιος ανέφερε πως δεν είναι ακόμη σαφές αν η «τρομοκρατική απειλή», λόγω της οποίας ακυρώθηκε η συναυλία, συνδέεται με το βαν που εντόπισαν οι αρχές.

EURONEWS

Όπως ανακοίνωσαν νωρίτερα οι διοργανωτές, «συνεπεία μιας τρομοκρατικής απειλής, η συναυλία των Allah-Las δεν θα διεξαχθεί απόψε, έπειτα από εντολή της αστυνομίας».

Το ροκ συγκρότημα από την Καλιφόρνια, Allah-Las, επρόκειτο να δώσει στις 20.30 τοπική ώρα (21.30 ώρα Ελλάδας) συναυλία στο Ρότερνταμ, στη δυτική Ολλανδία, και ο συναυλιακός χώρος επρόκειτο να ανοίξει τις πόρτες του για να υποδεχθεί το κοινό στις 19.30 τοπική ώρα.

Αστυνομικοί με αλεξίσφαιρα γιλέκα αναπτύχθηκαν περιμετρικά του κτηρίου, το οποίο εκκενώθηκε.

naftemporiki.gr

Δημοφιλή