Νέο ρεκόρ από το Bitcoin: Ξεπέρασε τα 3.400 δολάρια η αξία του

Τρίτη, 08 Αυγούστου 2017 13:58
UPD:13:59
REUTERS/Benoit Tessier

Η αξία του ψηφιακού νομίσματος έφτασε τα 3.451,86 δολάρια τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Coindesk Bitcoin Price Index.

Νέο ρεκόρ σημείωσε η αξία του ψηφιακού νομίσματος, Bitcoin, μετά από έναν μήνα αναταραχής, που χαρακτηρίστηκε μάλιστα από «σχίσμα» στον κώδικα λογισμικού του και δημιουργία ενός «κλώνου» του, του Bitcoin Cash.

Η αξία του ψηφιακού νομίσματος έφτασε τα 3.451,86 δολάρια τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Coindesk Bitcoin Price Index. Όπως αναφέρει το BBC, η συνολική αξία αγοράς όλων των bitcoins που υπάρχουν αυτή τη στιγμή έχει ξεπεράσει τα 56 δισ. δολάρια.

EURONEWS

Όσον αφορά στο Bitcoin Cash, βρίσκεται αρκετά πιο χαμηλά από τα 727, 54 δολάρια – το «ζενίθ» στο οποίο βρέθηκε στις 2 Αυγούστου. Ωστόσο, το μέλλον του φαίνεται πιο ασφαλές πλέον, αφού το Coinbase, μία από τις κορυφαίες υπηρεσίες «πορτοφολιού»/ ανταλλακτήρια Bitcoin δεσμεύτηκε να το υποστηρίξει, αλλάζοντας «γραμμή»: «Σχεδιάζουμε να έχουμε υποστήριξη για Bitcoin Cash ως την 1η Ιανουαρίου 2018, εφόσον δεν θα προκύψουν επιπλέον ρίσκα μέσα σε αυτό το διάστημα» ανακοίνωσε στο blog του το Coinbase.

H αξία του Bitcoin σημείωσε μεγάλες διακυμάνσεις τον Ιούλιο, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας προβληματισμών περί «εμφυλίου» στην κοινότητα, λόγω διαφωνιών γύρω από πιθανές μεθόδους αύξησης της ταχύτητας των συναλλαγών. Οι διαφωνίες αυτές οδήγησαν τελικά στη δημιουργία του Bitcoin Cash, από χρήστες που δεν ήταν ικανοποιημένοι με τη λύση που επελέγη εν τέλει (Segwit2x).