Ειδικοί φρουροί κρέμασαν πανό στον Λυκαβηττό

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017 10:29
UPD:10:43
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Το πανό που ανήρτησαν οι ειδικού φρουροί ανέγραφε στα ελληνικά το σύνθημα «Πόσο κοστίζει η ζωή του αστυνομικού κύριε Τσίπρα;» και στα γερμανικά το σύνθημα «Πόσο κοστίζει η ζωή του Έλληνα αστυνομικού κύρια Μέρκελ;».

Πανό κρέμασαν νωρίς το πρωί στον Λυκαβηττό εκπρόσωποι των ειδικών φρουρών και των συνοριοφυλάκων, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που επέρχονται με το πολυνομοσχέδιο στο μισθολογικό τους καθεστώς.

Το πανό που ανήρτησαν οι ειδικοί φρουροί ανέγραφε στα ελληνικά το σύνθημα «Πόσο κοστίζει η ζωή του αστυνομικού κύριε Τσίπρα;» και στα γερμανικά το σύνθημα «Πόσο κοστίζει η ζωή του Έλληνα αστυνομικού κυρία Μέρκελ;».

Σε ανακοίνωσή τους για το νέο μισθολόγιο το Σωματείο Ειδικών Φρουρών σημειώνι ότι με το νομοσχέδιο «εκτός της γενικότερης οικονομικής αφαίμαξης του συνόλου των ένστολων εγκαινιάζονται δύο (από τέσσερις εν συνόλω) νέες κατηγορίες προσωπικού που το περιεχόμενό τους οικονομικά, θα αποτελεί τους φτωχότερα αμειβόμενους ένστολους της χώρας». Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, η Δ΄ μισθολογική κατηγορία θα αποτελείται από Ειδικούς Φρουρούς και Συνοριακούς Φύλακες και η Γ΄ μισθολογική  κατηγορία από αστυνομικό προσωπικό που προέρχεται από την κατηγορία Δ'.

«Η κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανερυθρίαστα εκτός των άλλων εισάγει διατάξεις για υποτίθεται ομογενοποιημένο  αστυνομικό προσωπικό που το "εκδικείται" οικονομικά εξαιτίας του τρόπου πρόσληψής τους. Ενώ για το αστυνομικό προσωπικό που επίσης δεν προσλήφθηκε μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, χωρίς επίσης προανακριτικά καθήκοντα  επιφυλάσσει διαφορετική κατηγορία μισθολογικής εξέλιξης» επισημαίνουν οι ειδικοί φρουροί, κατηγορώντας τους κυβερνώντες ότι επιχειρούν «τη φτωχοποίηση του συνόλου των υπηρετούντων στα σώματα ασφαλείας» και τη «ρατσιστική διάκριση ένστολων πρώτης γραμμής».

 

 

Δημοφιλή