Στ. Θεοδωράκης: Ας μην πανηγυρίζει η κυβέρνηση για το πλεόνασμα

Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 18:04
UPD:18:20
INTIME NEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Να μην πανηγυρίζει για το πλεόνασμα 3,9% γιατί «έχει πολύ δάκρυ μέσα» καλεί την κυβέρνηση ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Ας μην πανηγυρίζει η κυβέρνηση για το πλεόνασμα 3,9%. Έχει πολύ δάκρυ μέσα. Πολλούς φόρους και πολλές στερήσεις», αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στο Twitter, με αφορμή τις πρώτες μετρήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), σύμφωνα με τις οποίες ο προϋπολογισμός του 2016 εμφάνισε πρωτογενές πλεόνασμα 3,9%.

Ποτάμι: Οι τέσσερις λόγοι που η κυβέρνηση θα έπρεπε να ντρέπεται και όχι να πανηγυρίζει

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή του, το Ποτάμι σημειώνει πως υπάρχουν τέσσερις λόγοι, για τους οποίους η κυβέρνηση θα έπρεπε να ντρέπεται και όχι να πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Όπως αναφέρει το Ποτάμι, πρωτογενές πλεόνασμα 3,9% σημαίνει:

  • «Υπερφορολόγηση της Ελλάδας που (ακόμη) εργάζεται και παράγει»
  • «Αύξηση των προκαταβολών φόρου στις επιχειρήσεις, στους αγρότες και στους ελεύθερους επιχειρηματίες»
  • «Μη αποπληρωμή των υποχρεώσεων του δημοσίου (τον Δεκεμβρίου τα ληξιπρόθεσμα ανέρχονταν στα 4,554 δισ. - τον Φεβρουάριο έφτασαν τα 5,048 δισ.)»
  • «Καθυστέρηση επιστροφών ΦΠΑ (ανάμεσα σε αυτές και επιστροφές 1 δισ. που δεν έχουν επεξεργαστεί από τις ΔΟΥ - ο μέσος χρόνος αναμονής για την επιστροφή ΦΠΑ ξεπερνά τις 350 ημέρες ενώ υπάρχουν επιχειρήσεις που περιμένουν την επιστροφή ΦΠΑ 4,5 χρόνια)».

Σύμφωνα με το Ποτάμι, «το πλεόνασμα λοιπόν δεν είναι καρπός ανάπτυξης αλλά προϊόν αφαίμαξης της κοινωνίας από τους  ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

«Αφαίμαξη που συνεχίστηκε και το ΄17. Αφαίμαξη που τρέφει ένα κομματικό κράτος (με ρεκόρ πενταετίας στις προσλήψεις εκτάκτων και συνεχή διόγκωση των κυβερνητικών γραφείων). Αφαίμαξη που δεν θα σταματήσει όσο κυβερνούν ιδεοληπτικοί λαϊκιστές που αδιαφορούν για την παραγωγή και την πραγματική οικονομία», καταλήγει η Σεβαστουπόλεως.

Δημοφιλή