Γερμανία: Σύλληψη υπόπτου για την επίθεση στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ

Οικονομικά και όχι τρομοκρατικά τα κίνητρα, σύμφωνα με την εισαγγελία
Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 09:10
UPD:10:18
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Στη σύλληψη ενός υπόπτου σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε το λεωφορείο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ στις 11 Απριλίου προχώρησε η γερμανική αστυνομία, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα, διευκρινίζοντας ότι τα κίνητρα της ενέργειας δεν ήταν τρομοκρατικά, αλλά οικονομικά.

«Η ομοσπονδιακή εισαγγελία έδωσε εντολή για την σύλληψη σήμερα ενός Γερμανορώσου υπηκόου, 28 ετών, του Σεργκέι Β., από πράκτορες της (επίλεκτης μονάδες) GSG9», αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο ύποπτος, ο οποίος κερδοσκοπούσε επί της πτώσης της αξίας της μετοχής της ομάδας, ήθελε να βγάλει χρήματα από την επίθεση.

Στις 11 Απριλίου το λεωφορείο που μετέφερε τη γερμανική ομάδα έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης με τρεις εκρήξεις που έσπασαν το πίσω παρμπρίζ του οχήματος.

Ενας 26χρονος Ιρακινός θεωρήθηκε αρχικά ύποπτος και ετέθη υπό κράτηση, αλλά οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν λίγες ημέρες μετά την επίθεση ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εναντίον του. Οι αρχές είχαν επίσης εκφράσει αμφιβολίες για την επιστολή που βρέθηκε στον τόπο της επίθεσης και παρέπεμπε σε ισλαμική τρομοκρατική ενέργεια.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Δημοφιλή