Ν.Δ. για ερωτηματολόγιο νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: Να παρέμβει ο Αλ. Τσίπρας

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 10:02
UPD:13:05
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

«Δυστυχώς στον ΣΥΡΙΖΑ το αδύνατο και το παράνομο γίνεται κανονικό» σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της για το ερωτηματολόγιο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον πρωθυπουργό «να παρέμβει σταματώντας αυτόν τον εκτροχιασμό». 

«Σε κάθε δημοκρατικό πολίτη, σε κάθε λογικό άνθρωπο, προκαλεί αλγεινή εντύπωση το ερωτηματολόγιο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί παρουσιάζονται ως αποδεκτές εναλλακτικές συμπεριφορές, αλλά και μια σειρά προκλητικές και παράνομες πράξεις» αναφέρει το κόμμα στην ανακοίνωσή του.

Στο ερωτηματολόγιο που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει του 1ου συνεδρίου της, καλεί τους συμμετέχοντες να απαντήσουν μεταξύ άλλων σε μία σειρά ερωτήσεων, όπως αν θα συμμετείχαν ή αν θα στήριζαν: διαδηλώσεις στις οποίες θα εκδηλώνονταν βίαια επεισόδια, καταλήψεις κτηρίων «με στόχο την περίθαλψη, φροντίδα μειονοτικών κοινωνικών ομάδων», καταλήψεις «σε συμβολικούς στόχους (γραφεία πολιτικών, κομματικά γραφεία, τραπεζικά καταστήματα)», «βίαιη αντιμετώπιση ρατσιστικών ομαδώσεων» ή «αντισυμβατικές ακτιβιστικές δράσεις» όπως «οργανωμένες κλοπές από αλυσίδες σούπερ-μάρκετ και αναδιανομή των προϊόντων σε πολίτες».

Τι απαντά η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ τής χρέωσε πως «δεν καταλαβαίνει απ’ ότι φαίνεται από κοινωνιολογικές έρευνες οι οποίες είναι δομημένες με επιστημονικό τρόπο».

«Το παιχνίδι με τις λέξεις είναι για τα επιτραπέζια και όχι για την πολιτική», πρόσθεσε και τόνισε ότι «αυτή είναι η δημοκρατία τους που θέλει να στοχοποιήσει και να ποινικοποιήσει έρευνες όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι στο ερωτηματολόγιο δεν αποτυπώνονται οι θέσεις της οργάνωσάς μας, ενώ δεν απευθύνεται καν στα μέλη μας».

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «το μόνο το οποίο προσπαθεί να κάνει είναι να επενδύσει στο ψέμα, την παραπληροφόρηση και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας».

«Μαθήματα πολιτισμού και δημοκρατίας καλύτερα να κάνουν στη νεολαία τους, τα μέλη της οποίας στα συνέδριά τους ανοίγουν κεφάλια μεταξύ τους και φέρνουν πούλμαν με πληρωμένους ψηφοφόρους», συνέχισε και επεσήμανε ότι έχει επιλέξει άλλη οδό, «τον διάλογο, την πολιτική συζήτηση, τις δημοκρατικές διαδικασίες». 

Δημοφιλή