Το Google Street View μέσα σε ενεργό ηφαίστειο

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 15:11
UPD:17:34
CNN

Συνεργαζόμενη τους εξερευνητές Geoff Mackley και Chris Horsley, η Google προσφέρει στο κοινό της μία όψη του ηφαιστείου που δύσκολα θα μπορούσε να δει κανείς από κοντά.

Την προσπάθειά του να «πατήσει» σε κάθε γωνιά της Γης συνεχίζει το «Street View» της Google, το οποίο από την Τετάρτη μεταφέρει τους χρήστες του Διαδικτύου μέσα σε ένα ενεργό ηφαίστειο στο Ambrym, ένα από τα 82 νησιά του αρχιπελάγους του Βανουάτου, στον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό.

Συνεργαζόμενη με τους εξερευνητές Geoff Mackley και Chris Horsley, η Google προσφέρει στο κοινό της μία όψη του ηφαιστείου που δύσκολα θα μπορούσε να δει κανείς από κοντά.

Έχοντας μαζί τους τον απαιτούμενο εξοπλισμό, οι δύο άνδρες έφτασαν μέχρι τον ηφαιστειακό κώνο Marum πραγματοποιώντας κατάβαση 400 μέτρων στον «προθάλαμο» του κρατήρα, για να καταγράψουν εντυπωσιακά πλάνα από τη λάβα.

«Είναι σαν να κοιτάει κανείς μέσα στην επιφάνεια του ήλιου», δήλωσε ο Mackley, με τον Horsly από την πλευρά του να προσθέτει ότι ελπίζει μέσα από αυτές τις εικόνες «οι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουν σε πόσο όμορφο κόσμο ζούμε».

Ο πληθυσμός του Βανουατού ανέρχεται σε 286.500 κατοίκους, σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2016, εκ των οποίων το 94% είναι Μελανήσιοι.

Οι 113 γλώσσες που χρησιμοποιούνται στα νησιά του Βανουάτου κατατάσσουν τη χώρα ανάμεσα σε αυτές με την μεγαλύτερη γλωσσική ποικιλία.

naftemporiki.gr

Δημοφιλή