Για ψευδή απειλή περί βόμβας κατηγορείται ο άνδρας που συνελήφθη έξω από τον Λευκό Οίκο

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 07:50
UPD:08:02
EPA/MICHAEL REYNOLDS

Φωτογραφία αρχείου

Για ψευδείς απειλές περί βόμβας και κλοπή αυτοκινήτου κατηγορείται ο 29χρονος άνδρας, ο οποίος συνελήφθη μπροστά σε φυλάκιο ελέγχου του Λευκού Οίκου, αργά το Σάββατο, σύμφωνα με αναφορά της αστυνομίας.

Ο Σον Πάτρικ Κιούγκαν, από τη Ρόανοκ της πολιτείας Βιρτζίνια, συνελήφθη αφού σταμάτησε μπροστά σε φυλάκιο ελέγχου στην περιοχή του Λευκού Οίκου λίγο μετά τις 11:00 μ.μ. του Σαββάτου με κλεμμένο αυτοκίνητο μάρκας Chevrolet Impala.

Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας ο Κιούγκαν ισχυρίσθηκε πως έκρυβε «βόμβα στο πορτμπαγκάζ» ενώ κρατούσε κάτι στο δεξί του χέρι. Καθώς οι άνδρες ασφαλείας τον συνελάμβαναν εκείνος είπε: «Αυτό είναι ένα δοκιμαστικό».

EURONEWS

Είχε προηγηθεί άλλο ένα περιστατικό στην προεδρική κατοικία το Σάββατο, όταν ένας άνδρας υπερπήδησε σχάρα στάθμευσης ποδηλάτων σε μια αποκλεισμένη ζώνη μπροστά από τον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με την αστυνομία της Ουάσιγκτον ο 58χρονος άνδρας συνελήφθη για παράνομη είσοδο. Όπως ανακοίνωσε η Secret Service ο 58χρονος «στεκόνταν πίσω από το φράγμα ασφάλειας σε μια απαγορευμένη περιοχή, φωνάζοντας ακατάληπτα συνθήματα».

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν στην Φλόριντα όταν συνέβησαν και τα δύο επεισόδια. Δεν είχε διευκρινιστεί χθες εάν κάποιος από τους δύο υπόπτους έχει αφεθεί ελεύθερος.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Δημοφιλή